Jens Debusschere met ambitie gestart in Dwars door Vlaanderen

Jens Debusschere met ambitie gestart in Dwars door Vlaanderen

©Cor Vos

woensdag 3 april 2019 om 14:13
Interview

Nils Politt en Jens Debusschere zijn bij Katusha-Alpecin de vooruitgeschoven mannen voor Dwars door Vlaanderen. “Nils moeten proberen meegaan als de echt sterke mannen gaan. Ik hoop dat het in de finale weer samenloopt zodat ik kan sprinten”, vertelde Debusschere deze middag bij de start.”

Jens Debusschere (29) werd zondag tiende in Gent-Wevelgem. De West-Vlaming was zeer tevreden met het gevoel, maar het resultaat bekoorde hem minder. “Er zat meer in, denk ik. Maar we misten met de ploeg de eerste schifting in de wind. Bovendien verzeilde ik zelfs niet in de tweede waaier, maar in de derde. Het heeft verdomd veel krachten gekost om opnieuw voorin te geraken.”

Krachten die hij in de slotfase miste, vertelt Debusschere. “Ik liet me in de sprint wat insluiten, maar dat gebeurt alleen maar omdat ik na 250 kilometer wedstrijd niet fris genoeg meer was. Omdat ik al teveel energie verspeeld had onderweg. Dan laat je je wat gemakkelijker vastzetten.”

Overleven
In Dwars door Vlaanderen is Debusschere op papier de kopman, samen met Nils Politt. “Als er op de hellinkjes waar het toe doet aangevallen wordt, moet Nils proberen mee te schuiven. Het is zo dat er in dit soort wedstrijden altijd wel een klein groepje wegrijdt. Politt kan daar bij zijn. Ik kom daarvoor meestal iets tekort, maar ik wil wel overleven in de eerste groep daarachter. Als het dan opnieuw samenkomt, kan ik mijn sprint uitspelen.”

Debusschere won Dwars door Vlaanderen in 2016. Toen kopte hij in de sprint Bryan Coquard, Edward Theuns, Filippo Pozzato en Jens Keukeleire.

Dit artikel delen:

1 Reactie

Mwielerfan 4 april 2019 om 23:55

Toen hij won was hij wel bij de beste 15 in de heuvels dacht ik

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair