Jenny Rissveds klopt Evie Richards tijdens sprintrace Lenzerheide

vrijdag 3 september 2021 om 17:56
Jenny Rissveds klopt Evie Richards tijdens sprintrace Lenzerheide

Rissveds op archiefbeeld - foto: Cor Vos

Jenny Rissveds heeft de sprintrace op haar naam geschreven op de Wereldbeker mountainbike in Lenzerheide. De Zweedse renster was in de laatste van negen ronden de Britse Evie Richards de baas. Anne Tauber eindigde op de vierde plaats.

Thuisrijdster Linda Indergand had de beste start in de sprintrace en pakte meteen een gaatje op de concurrentie. Het was aanvankelijk Loana Lecomte, aanvoerster van de Wereldbeker, die de grote groep op sleeptouw nam. Jenny Rissveds en Evie Richards reden dan het gaatje weer dicht. Rissveds nam vervolgens de controle in de koers over in de tweede ronde, waarin gelijk al gaten vielen in de wedstrijd.

In de vierde ronde scheidden Rissveds, Lecomte, Richards, Anne Tauber en Laura Stigger zich af van de rest, maar in de vijfde rondgang konden toch verschillende rensters weer terugkeren. Dan probeerde Lecomte het weer eens, maar Tauber was alert. Lecomte, Tauber en ook Rissveds en Richards waren bij de beste vrouwen in de koers en reden de zesde ronde samen weg. Jolanda Neff zag het gevaar en ging in de achtervolging.

Neff sluit aan bij de kopgroep
Neff was sterk genoeg om naar de staart van de kopgroep te rijden en schoof vervolgens op in de groep. Aan het eind van de zevende ronde zette Rissveds de concurrentie onder druk, maar alle aanvalsters bleven samen. Vervolgens nam Richards de kop over, met Neff op de tweede plaats en Rissveds, Lecomte en Tauber daarachter. Vlak voor de voorlaatste ronde versnelde Richards van kop af en reed zo Lecomte en Tauber los.

Richards reed in de slotronde ook Neff los, waardoor alleen Rissveds samen met de Britse van voren overbleef. De Zweedse nam vervolgens hard over, waardoor de jonge Britse even moest passen. Richards probeerde nog terug te komen, maar moest het hoofd buigen. Rissveds was de beste en pakte de overwinning. Richards werd tweede, Neff derde. Tauber was in de slotfase bij Lecomte weggereden en werd vierde.

Wereldbeker mountainbike 2021
Short track vrouwen, flag-ch Lenzerheide
1. flag-se Jenny Rissveds – in 20m34s
2. flag-gb Evie Richards – op 2s
3. flag-ch Jolanda Neff – op 16s
4. flag-nl Anne Tauber – op 22s
5. flag-fr Loana Lecomte – op 31s
6. flag-de Ronja Eibl – op 35s
7. flag-at Laura Stigger – op 40s
8. flag-ch Sina Frei – op 46s
9. flag-ch Alessandra Keller – op 53s
10. flag-au Rebecca McConnell – op 55s

Dit artikel delen:

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone