Jempy Drucker geeft zoektocht naar nieuwe ploeg op: “Dit was het”

maandag 10 januari 2022 om 18:14
Jempy Drucker geeft zoektocht naar nieuwe ploeg op: “Dit was het”

Drucker als renner van BORA-hansgrohe - foto: Cor Vos

Jempy Drucker heeft op 35-jarige leeftijd besloten om een punt te zetten achter zijn carrière. De Luxemburger zocht de voorbije maanden naar een nieuwe werkgever, maar het bleek verspilde moeite. Drucker kwam in zijn carrière uit voor onder meer Wanty-Groupe Gobert, BMC Racing Team, BORA-hansgrohe en Cofidis.

Drucker kwam vorig jaar nog uit voor Cofidis, maar de Franse formatie besloot zijn aflopende contract niet te verlengen en dus moest Drucker op zoek naar een nieuwe ploeg. De ervaren renner deed zijn best om nog ergens onderdak te vinden, maar de interesse van andere ploegen bleef uit. In een lange afscheidsbrief laat Drucker nu weten dat hij zijn fiets aan de wilgen hangt.

“Ik had graag op een andere en betere manier afscheid genomen als wielrenner, na een goed afscheidsjaar en in een mooie wedstrijd. De laatste maanden stonden in het teken van hoop, van het wachten op een nieuwe kans. Jammer genoeg kon ik niet mijn eigen afscheid bepalen. Nu is er geen andere optie meer dan afscheid te nemen van de wielersport. Dit is het einde van mijn wielercarrière. Dit was het.”

Drucker won zes jaar geleden een etappe in de Vuelta – foto: Cor Vos

Drucker begon zijn wieleravontuur als veldrijder bij Fidea Cycling Team, maar besloot op een gegeven moment een wegcarrière na te jagen en reed achtereenvolgens voor Willems Veranda’s, opvolger Wanty-Gobert en BMC Racing Team. Drucker reed vervolgens twee seizoenen voor BORA-hansgrohe en kwam vorig jaar dus uit voor Cofidis.

In 2015 was Drucker de beste in de Prudential RideLondon & Surrey Classic. Een jaar later boekte hij de grootste overwinning uit zijn carrière door als eerste over de streep te komen in de zestiende etappe van de Vuelta a España. Op zijn palmares prijken ook twee etappezeges in de Ronde van Luxemburg en een dagtriomf in de Tour de Wallonie.

Dit artikel delen:

3 Reacties

Craig Vanderswag 10 januari 2022 om 22:22

Dat is bijzonder jammer. Er rijden op Pro-Conti-niveau, en zelfs in de World-Tour, heel wat renners rond met een kleinere motor.

0
Mystery Rider 11 januari 2022 om 10:18

Misschien een eenmansploeg opstarten en terug gaan naar zijn eerste liefde – de cyclocross. In Luxemburg kan hij dan nog makkelijk 5 – 10 jaar Luxemburgs kampioen worden! Dat is toch ook al weer van 2011 geleden!

Of even aankloppen bij Alpecin-Fenix, de plaats innemen van Guillaume Van Keirsbulck als baan kapitein in het Development Team !

0
Posterix 11 januari 2022 om 11:19

Jammer dat je zo afscheid moet nemen van het peloton. Geen wens om te stoppen, maar gewoon geen contract meer…
Dan sluit je toch niet op eigen voorwaarde af. Bijzonder triest eigenlijk.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone