Jelle Vanendert op weg naar Wallonie Bruxelles, dat ook interesse heeft in Greipel

Jelle Vanendert op weg naar Wallonie Bruxelles, dat ook interesse heeft in Greipel

©Cor Vos

woensdag 9 oktober 2019 om 17:09

Wallonie Bruxelles is actief op de transfermarkt. Het team van manager Christophe Brandt heeft intussen zekerheid dat het ook de volgende jaren ProContinental blijft en bouwt nu verder aan zijn kern voor 2020. Volgens onze bronnen staat Jelle Vanendert dicht bij een overeenkomst en wordt er ook met André Greipel gepraat.

De toekomst van Wallonie Bruxelles hing deze zomer aan een zijden draadje. Maar ondertussen gaat het meer dan de goede kant op. De Waalse regering blijft het wielerproject al minstens vier jaar langer steunen en er zouden een aantal nieuwe privé-sponsors het team een duwtje in de rug komen geven.  Ook fietsleverancier Ridley verlengde zijn overeenkomst.

In de uitbouw van het team werd eerder al Boris Vallée aangetrokken, maar Brandt praat ook met grotere namen. Vooral met Jelle Vanendert zouden de onderhandelingen volgens onze informatie vergevorderd zijn. De Limburger is ondertussen 34, maar toonde het voorbije jaar toch nog flitsen van zijn talent. Zo haalde hij in 2019 toptienplaatsen in de Waalse Pijl en de Clasica San Sebastian. Vanendert is maar liefst dertien jaar in dienst bij Lotto Soudal, maar een langer verblijf zit er niet meer in.

Greipel en de Noah Fast
Daarnaast tonen ze bij Wallonie Bruxelles ook interesse in André Greipel. Die laatste zou volgens Het Nieuwsblad ook in beeld zijn bij Corendon-Circus, maar volgens onze bronnen is daar nog niet echt sprake van onderhandelingen. De link tussen Wallonie Bruxelles en Greipel is uiteraard fietsenfabrikant Ridley.

In een verhaal op de Ridley-website lazen we eerder al dat Greipel mee hielp de Noah Fast te ontwikkelen. Ridley zou met Greipel meer impact op de Duitse markt willen krijgen. Vraag is of Greipels vraagprijs haalbaar is in het budget van Wallonie Bruxelles. Zoals we eerder vandaag al meldden, is er naast de (weliswaar voorlopig vage) interesse van Corendon-Circus, ook nog Dimension Data dat beroep zou willen doen op de diensten van de Gorilla. Wordt ongetwijfeld vervolgd…

Dit artikel delen:

9 Reacties

Thoin 9 oktober 2019 om 17:11

Tot zover: een contractverlenging met Vanendert is aanstaande bij LTS…
Toch ook altijd vreemde communicatie daar…

0
Vinyakke 9 oktober 2019 om 17:50

Deze had ik ook niet zien aankomen. Ik dacht dat enkel de 2 Adams en wouters zouden vertrekken. Met vanendert daarbij zouden ze best toch een 2-tal versterkingen gaan zoeken. En ik val in herhaling: na het wegvallen van Benoot, Monfort, vanendert en Lambrecht moet er toch echt versterking komen in het klimwerk. Ik hoop nog op guerreiro. Ook chaves, betancur, brambilla en bilbao hebben nog geen contract getekend. Al hoorde ik al van thoin dat dit ijdele hoop zal zijn…

0
Verweggistan 9 oktober 2019 om 17:21

De enige koersen waar Wallonie een een wildcard voor krijgt zijn de enige koersen waar vanendert zich laat zien. Mooie match dus :)

0
EddyB1958 9 oktober 2019 om 20:46

Nieuwsblad, Brugge De Panne, Wevelgem en Harelbeke. Vier wildcards Wallonie, vier keer geen Vanendert. Fantastische match.

0
Steven_E 9 oktober 2019 om 23:56

Ja die opmerking snap ik ook niet helemaal? De voormalige Napoleon cup met de koersen over onverharde wegen zijn z’n ding ook al niet.

Ik zou het eerder omgekeerd stellen: De enige koers waar Vanendert op niveau presteert is de koers waar Wallonie sowieso geen wildcard voor zal krijgen -> Amstel Gold Race.
Voor LBL zijn ze ook geen zekerheid denk ik, maar Vanendert erbij halen vergroot hun kansen wel.

0
Grobbel 10 oktober 2019 om 07:17

Zie het ook niet als een geweldige match. Bij zo’n ploeg zal Vanendert het vooral moeten gaan hebben van de Ronde van Luxemburg of zo.

0
Viktrodriguez 10 oktober 2019 om 08:13

Ik vind het eerlijk gezegd niet eens zo’n slechte match. Jelle Vanendert is een typische PCT-renner. Buiten die enkele piekdag is hij niet echt een toevoeging voor een WT-ploeg. Daarnaast rijdt die ploeg ook veel in Frankrijk, waar meer dan genoeg wedstrijden over zijn type terrein gaan. Wat voor Slagter geldt, kun je ook prima invullen voor Vanendert.

0
Steven_E 9 oktober 2019 om 23:53

Blijft Lionel Taminiaux bij deze ploeg? Ook wel een serieus talent, als die nog een stap of 2 vooruit kan zetten komt die op termijn wel bij een WT-team terecht.

0
EddyB1958 10 oktober 2019 om 10:06

Ja en ook de even oude Leuvense Nederlander Paasschens. Misschien komt ook een wildcard voor de Amstel in zicht, als ik naar de wildcards van 2019 kijk.Roompot stopt en Israël wordt WorldTour.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone