Jeffrey Hoogland reed officieus wereldrecord laagland op 1 kilometer
foto: Cor Vos
donderdag 3 december 2020 om 09:03

Jeffrey Hoogland reed officieus wereldrecord laagland op 1 kilometer

Baansprinter Jeffrey Hoogland heeft tijdens een trainingswedstrijd een officieus wereldrecord op de 1 kilometer tijdrit gereden op een laaglandbaan. Dat deed hij op 13 november. Zijn tijd van 58,488 was bovendien goed voor een baanrecord in het Omnisport Apeldoorn.

“Ik denk dat dit een belangrijke fase voor mij is geweest om echt de focus te zetten op de Spelen, om te zoeken naar wat je wil bereiken en waar je het voor doet. Daarom werk ik denk ik harder dan ooit”, zegt Hoogland tegen de NOS. Hij reed zijn toptijd tijdens een door bondscoach Hugo Haak ingelaste trainingswedstrijd in Apeldoorn.

Haak werkt met de baanrenners toe naar de Nations Cup in Groot-Brittannië, volgend jaar april, en de Olympische Spelen. “We hebben de luxe dat we zo’n goed team hebben. Als je al die mannen bij elkaar zet, heb je gewoon een keirin van een heel hoog niveau”, geeft Haak aan. “Iedereen die de de baan opkomt, heeft de blik op scherp staan en wil echt winnen. Ze weten dat het nodig is om deze coronaperiode te overbruggen.”

Wereldrecord
Het officiële wereldrecord op de 1 kilometer tijdrit staat op 56,303 van de Fransman François Pervis, al deed hij dat op hoogte in Aguascalientes (Mexico). Het wereldrecord op zeeniveau op deze afstand is 59,324 van de Fransman Quentin Lafargue, die dat begin dit jaar op het WK in Berlijn neerzette.

Jeffrey Hoogland is, naast zijn officieuze wereldrecord, ook genomineerd voor de titel Wielrenner van het Jaar. Het publiek kan tot 16 december exclusief via WielerFlits een stem uitbrengen.

RIDE Magazine
6 Reacties
Sorteer op:
3 december 2020 09:24
Wat een beer.

Jammer dat de kilo al een tijdje geen olympisch onderdeel meer is. Schitterend hoe die gasten altijd moeten worden weggedragen, wat een geweld.
    3 december 2020 12:51
    Eeuwig zonde inderdaad, een van de mooiste onderdelen op de baan wat mij betreft.
    3 december 2020 17:22
    +1 eeuwig zonde

    Ik heb hier meer mee dan de 200 vliegend
3 december 2020 11:19
Zo zie je maar, bewegen wordt beloond!
3 december 2020 11:24
Nomen non est omen.
3 december 2020 11:35
Gelukkig op de baan, en niet ergens op een fiets zonder remmen bij Apeldoorn in de buurt een Strava-KOMmetje gepakt.

Reacties zijn gesloten.