Jefferson Alexander Cepeda vliegt binnenkort naar Europa
foto: Cor Vos (archief)
zondag 26 juli 2020 om 09:19

Jefferson Alexander Cepeda vliegt binnenkort naar Europa

Jefferson Alexander Cepeda kan opgelucht ademhalen: de Ecuadoraanse wielrenner beschikt nu wél over het juiste visum om de oversteek te maken naar Europa. De 22-jarige renner hoopt op tijd in Europa te zijn voor de Tour de Savoie Mont-Blanc (5-8 augustus).

De 22-jarige Cepeda mocht een week geleden Ecuador nog niet uit. De reden: zijn ploeg Androni Giocattoli-Sidermec bleek een verkeerd document te hebben verstuurd naar de Ecuadoraanse ambassade. Teammanager Gianni Savio laat nu weten dat de laatste plooien zijn gladgestreken.

De beloftevolle Cepeda wist zich vorig jaar in de kijker te rijden tijdens de Tour de l’Avenir. Cepeda won namelijk de afsluitende bergetappe naar Le Corbier. Kevin Rivera, een ploeggenoot van Cepeda, zit nog altijd vast in zijn thuisland Costa Rica.

Rivera mag Costa Rica niet uit, omdat de Europese Unie vanwege het coronavirus reizigers uit het Centraal-Amerikaanse land niet binnenlaat. Vanuit Costa Rica worden meerdere mensen ingezet om Rivera toch nog op tijd naar Europa te krijgen.