Jeannie Longo, Fundación-Orbea, valpartij GP Kranj

maandag 27 juli 2020 om 12:20
Jeannie Longo, Fundación-Orbea, valpartij GP Kranj

Jeannie Longo op archiefbeeld - foto: Cor Vos

Wielerflits Kort

In de rubriek WielerFlits Kort bundelt WielerFlits al het nieuws dat de site nog niet gehaald heeft. Vandaag onder meer over Jeannie Longo, Fundación-Orbea en de GP Kranj.

Jeannie Longo is het winnen nog niet verleerd

Jeannie Longo (61) weet nog altijd wat winnen is. In de Chrono du Sichon, een regionale tijdrit in de regio Auvergne-Rhône-Alpes, was de dertienvoudige wereldkampioene gisteren de snelste vrouw. Na 22 kilometer zette ze de klok stil op 39:50 en bleef daarmee de nummer twee, triatlete Céline Bousrez, drie tiende seconde voor.

Bij de mannen won Clément Carisey. De Fransman koerste vorig jaar nog voor Israel Cycling Academy, maar is nu op nationaal niveau actief voor Team Pro Immo Nicolas Roux.


Xabier Mikel Azparren wordt neoprof bij Fundación-Orbea

Fundación-Orbea heeft haar eerste aanwinst voor het volgende seizoen binnen. De ploeg hevelt Xabier Mikel Azparren over vanuit haar opleidingsteam Laboral Kutxa. Voor de 21-jarige renner is dit zijn eerste profcontract. Afgelopen seizoen won hij bij de beloften het Spaans kampioenschap tijdrijden. Vier jaar geleden won hij die titel ook al in de juniorencategorie.

Het Spaanse ProTeam verlengde eerder de contracten van Mikel Bizkarra en Juan José Lobato al met drie seizoenen, terwijl Julian Irizar voor twee jaar bijtekende.


Valpartij ontsiert eindsprint GP Kranj

De eindsprint van de Sloveense GP Kranj is gisteren ontsierd door een omvangrijke valpartij. Op beelden die zijn gemaakt door een toeschouwer, is te zien hoe Olav Kooij en Filippo Fortin, die uiteindelijk eerste en tweede worden, ongeschonden door de laatste bocht komen. Achter hen gaan echter veel renners onderuit als ze moeten uitwijken voor een verkeerszuil.

Dit artikel delen:

5 Reacties

Murcia 27 juli 2020 om 15:39

De nummer twee achter Longo is nog maar een meisje van 43.

0
DeHof 27 juli 2020 om 16:05

Zullen we de dopingcontrole eerst afwachten?

0
Wheely 27 juli 2020 om 16:11

Heeft Plugge dr al gebeld?

0
Scott Sunderland 27 juli 2020 om 16:48

Geweldig toch die Longo. Altijd chagrijnig lijkt ze en ze fietst nog harder dan dat ze chagrijnig is. Leuk als ze op haar 61ste nog wat jonge vedetten erop zou leggen. Daar kan Rebellin nog een puntje aan zuigen met zijn magere bijna 49 levensjaren.

0
iLLan 27 juli 2020 om 19:47

Hoe kan je die paal nou laten staan zo midden op de weg. Dan moet je maar een halve baan gebruiken.
Ik hoop dat zo’n organisatie nog schadevergoedingen moet betalen, want dit is zo onverantwoord.

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone