Jean-Pierre Heynderickx nieuwe ploegleider BORA-hansgrohe

vrijdag 22 november 2019 om 10:38
Jean-Pierre Heynderickx nieuwe ploegleider BORA-hansgrohe

foto: Cor Vos

Jean-Pierre Heynderickx (54) gaat niet met Dimension Data mee naar het nieuwe NTT. De Belgische ploegleider heeft namelijk een contract getekend bij BORA-hansgrohe. Bij de Duitse WorldTour-ploeg volgt hij de vertrokken Patxi Vila op.

“Na het vertrek van Patxi Vila, die veel verantwoordelijkheden had, moesten wij onze ploeg op meerdere vlakken versterken”, legt teammanager Ralph Denk uit. “Op technisch gebied hebben we dat intern kunnen oplossen, maar ik ben blij om op korte termijn de staf uit te breiden met Jean-Pierre Heynderickx. We hebben nu een heel ervaren ploegleider erbij, die extra kennis heeft van met name de Belgische koersen.”

Heynderickx was tot en met 1998 profwielrenner en ging daarna aan de slag als ploegleider bij Vlaanderen, de ploeg die nu Sport Vlaanderen-Baloise is. In 2011 stapte hij in de ploegwagens van Lotto Soudal, waarna MTN-Qhubeka (dit seizoen Dimension Data) in 2015 zijn nieuwe werkgever werd.

Werner van Team Sunweb naar BORA-hansgrohe
Ook de komst van Hendrik Werner naar BORA-hansgrohe werd gepresenteerd, al ging dat nieuws al rond in de wandelgangen. De Duitser was de laatste jaren coach was van Tom Dumoulin bij Team Sunweb. “Hij heeft zijn naam al gevestigd in het internationale wielrennen”, zegt denk. “Hij past goed in onze ploeg en filosofie van coachen. Met deze nieuwelingen zijn we in staat om de ploeg strategisch te versterken.”

Dit artikel delen:

4 Reacties

Thoin 22 november 2019 om 11:16

Sunweb gaat voor een totale reorganisatie, hopelijk niet teveel automatisme over boord gegooid..

west 22 november 2019 om 14:45

Ik zou iedereen die de afgelopen jaren bij Dimension Data heeft gewerkt bij voorbaat ongeschikt verklaren…

LB108 22 november 2019 om 15:53

Ik zou uw reactie eerder ongeschikt verklaren..

Koersmaniak 22 november 2019 om 15:07

Patxi Villa was toch de man achter Peter Sagan?

Headlines

Materiaalzone

Populair