Vuelta 2016: Jean-Pierre Drucker sprint naar ritzege in Ronde van Spanje
foto: Sirotti
maandag 5 september 2016 om 17:19

Vuelta 2016: Jean-Pierre Drucker sprint naar ritzege in Ronde van Spanje

Jean-Pierre Drucker heeft de zestiende etappe in de Ronde van Spanje gewonnen. De Luxemburger wist zijn sprint op het juiste moment aan te gaan en versloeg daarmee Rudiger Selig en Nikias Arndt. Gianni Meersman, die zijn derde ritzege probeerde te behalen, kwam in de massasprint iets te vroeg op kop. De leiderstrui van Nairo Quintana kwam vandaag geen moment in gevaar.

Het verschil in dynamiek had bijna niet groter kunnen zijn. Waar het gister een en al spektakel was, werd het vandaag een typische sprintersetappe. Zes man reden weg; Dillier (BMC), Bystrøm (Katusha), Villella (Cannondale-Drapac), Mate (Cofidis), Morice (Direct Energie) en Mario Costa (Lampre-Merida). Zij konden een voorsprong bijeen rijden van zo’n vier minuten.

In het peloton leek men ondertussen even op adem te willen komen na de tumultueuze rit van een dag eerder. Met nog dertien kilometer te gaan werden, na een laatste versnelling van de vroege vluchters, de laatste drie koplopers (Bystrøm, Mate en Dillier) ingerekend. Een massasprint leek vanaf dat moment onafwendbaar.

Met nog ruim vijf kilometer te gaan nam Giant-Alpecin het heft in handen. De Duitse ploeg begon echter veel te vroeg aan haar sprintvoorbereiding. Dat dacht ook Daniele Bennati. De 35-jarige Italiaan poogde, met nog 2,1 kilometer te gaan, het peloton te verrassen met een late uitval. Het voortrazende peloton had de handen vol aan de ervaren renner van Tinkoff. Pas op enkele hectometers van de finish werd hij voorbijgesneld door de sprinters.

De uitval van Bennati leek er wel voor gezorgd te hebben dat Meersman te vroeg zijn eindsprint in zette. Door die beslissing verloor hij de ritzege. In de laatste meters werd hij hard voorbij gesprint door Drucker, Selig en Arndt. Vooraan in het peloton waren geen Nederlanders te bekennen.

05-09-2016 Vuelta A Espana; Tappa 16 Alcaniz - Peniscola; 2016, Bmc Racing; Drucker, Jempy; Peniscola;

RIDE Magazine
20 Reacties
Sorteer op:
5 september 2016 17:21
Wat een camerawerk weer, om te huilen :(
Motor rijdt ook vol in de weg bij Bennati op de rotonde.....
Mooie overwinning, Meersman zat te vroeg op kop.
5 september 2016 17:21
Gisteren rustig aan gedaan zeker. Chaves eerste die binnen is die gisteren niet te laat was. Die had misschien we waarde gehecht aan bonificatieseconden. Maar what if... telt niet dus van harte gefeliciteerd aan Drucker!
5 september 2016 17:23
en wie finishte er gisteren niet in de bus? Bennati. Net dat laatste beetje om hier de zege wel te pakken?
5 september 2016 17:25
Meersman klassiek te vroeg. Leuk dat die snelle mannen van de 2e lijn hier lekker etappes kunnen grissen, jammer dat je hier geen Hofland/van Poppel aan de start hebt als patriot zijnde ...
5 september 2016 17:27
Jammer dat de aanval van van emden op het verkeerde moment kwam, had nog even moeten wachten
5 september 2016 17:28
Dat poginkje van van Emden was wel wat slapstickerig
5 september 2016 17:31
Volgens de iedereen-die-gisteren-een-ongeoorloofde-rustdag-nam-mag-niet-winnen-theorie heeft Chaves deze sprint gewonnen op de 14e plek.
5 september 2016 17:33
De reactie die je wist dat die zou komen @ vastaranta.

De organisatie stond in zijn recht, dus gewoon een goede zege voor drucker.
5 september 2016 17:40
@Naf
Mate heeft gewonnen hier, want zou niet teruggepakt zijn als de mannen van Giant en Etixx eruit waren gehaald.
5 september 2016 17:44
Bijna een mooie stunt van Bennati. Had het mooi gevonden als dat gelukt was. En passant rijdt Tinkoff voor de 2e dag op rij het karretje van iemand anders in de poep. Was gisteren heel Team Sky niet blij met Tinkoff, dan denk ik vandaag Etixx Quickstep gefopt is. Meersman moest zo veel te vroeg aangaan, en Drucker kon knap erover heen komen.
5 september 2016 17:52
Wat een B, nee C-sprinters in de ronde van Spanje..
5 september 2016 17:53
Gunde het benatti veel meer, liet zich niet gaan gisteren en was net niet goed genoeg vandaag. Maar goed er is beslist. Eindelijk heeft Arndt ook iets van een ereplek, ook al hoort hij hier sowieso vol mee te doen voor winst.
5 september 2016 18:00
Valverde was de man die een gat moest laten in derde positie. Was helemaal kapot. Jammer. Zijn vorm wordt minder en minder..
5 september 2016 18:41
Mislukt als veldrijder, maar wel goed genoeg om een rit te winnen in de Vuelta. Wat een niveau haalt dat veldrijden toch...
5 september 2016 18:41
Ik vind wielrennen zoveel leuker als niet iedere keer dezelfde mannen winnen!
5 september 2016 18:45
@VBN zag het idd, ben bang dat hij met lege handen zal staan in Madrid. Is hem niet gegund overigens. Zo'n groene trui ofzo verdient hij wel.
5 september 2016 18:49
Mooi, voor deze Vuelta flink afgegeven op Meersman en Drucker door mijn persoon.. sta ik daar met mijn bek vol tanden. Knap dat hij een overwinning op dit niveau weet te pakken.
5 september 2016 18:57
Ondanks zijn twee ritzeges heeft Meersman niet durven pokeren bij het toerijden van de laatste honderd meter op Bennati, jammer. Of is het net dóór die overwinningen dat hij overmoedig wordt??
5 september 2016 21:58
DVP wist toen hij bij Sky tekende dat ie hoogst waarschijnlijk geen GT ging rijden maar het blijft zonde dat Brailsford hem niet naar de Vuelta heeft gestuurd. Hij sprintte al deze gasten een paar weken geleden, meerdere malen op twee lengtes. Had hier onderhand al een hattrick kunnen hebben.
5 september 2016 22:19
@batchieboy

Ja, de organisatie staat in zijn recht maar hoe leuk zou het niet zijn moesten ze de allemaal naar huis gestuurd hebben. En zelfs terecht want zoveel buiten tijd is eigenlijk een soort van middelvinger. Dan zou ik hem als organisatie terug opsteken. Je kan moeite doen om binnen tijd aan te komen wat dan niet lukt door een abnormaal koersverloop en je kan zoals gisteren gewoon foert zeggen. In het eerste geval kan ik leven met een generaal pardon, gisteren had ik de uitsluiting veel terechter gevonden. En ik vraag me dan af wat dat zou geven de komende etappes...

Reacties zijn gesloten.