Jayco nieuwe co-sponsor van BikeExchange-ploeg

donderdag 21 oktober 2021 om 08:36
Jayco nieuwe co-sponsor van BikeExchange-ploeg

Simon Yates - foto: Cor Vos

Team BikeExchange heeft in Jayco een nieuwe co-sponsor gevonden voor volgend seizoen. De Australische WorldTour-ploeg was dicht bij een akkoord met Premier Tech, maar nadat die deal afketste sprong ploegeigenaar Gerry Ryan in dat gat. Dat meldt Cyclingnews.

Jayco is een bedrijf dat gespecialiseerd is in campers, caravans en kampeerartikelen. Ryan is de oprichter van het bedrijf en dus sponsort hij nu met twee bedrijven zijn eigen ploeg. Hij is namelijk ook deels eigenaar van BikeExchange, een verkoopplatform voor fietsen en fietsaccessoires. Eerder was Ryan met wijnhuis Mitchelton ook al sponsor van het WorldTour-team.

BikeExchange-Jaycozo is de ploeg officieel geregistreerd bij de UCI – begint volgend jaar aan haar elfde seizoen in het profpeloton. De ploeg heette bij haar debuut in 2012 nog Orica GreenEDGE en kreeg later ook nog de namen Orica-Scott en Mitchelton-Scott.

Financiële problemen zijn vaker aan het licht geweest bij het Australische team. Vorig jaar was er nog de mogelijke overname van Manuela Fundación die op het laatste moment van tafel geveegd werd door Ryan.

Dit artikel delen:

6 Reacties

de adelaar 21 oktober 2021 om 08:40

Dit kan wel eens het einde zijn…. Elke ploeg die op deze wijze in stand wordt gehouden is gedoemd te eindigen( Tinkoff oa)

0
Oblomov 21 oktober 2021 om 11:04

Deze ploeg wordt al sinds het begin in stand gehouden door Ryan. Vaker wel dan niet met namen van zijn diverse bedrijven. Er is in Australië nu eenmaal geen publiek voor wielrennen groot genoeg om sponsoring van een World Tour ploeg objectief te kunnen verantwoorden. Daar is de sponsorwaarde die dat oplevert gewoon te klein voor.

0
AWestie 21 oktober 2021 om 10:15

Uiteindelijk drijft de World Tour op wat een paar gekken er voor willen geven

0
Oblomov 21 oktober 2021 om 11:09

Voor een deel. Het is een rare combinatie van weldoeners, dubieuze regimes en bedrijven die wel een rationele businesscase hebben om aan sponsoring te doen.

0
Verweggistan 21 oktober 2021 om 10:37

Volgend jaar maar Team Gerry Ryan.

0
Duh 21 oktober 2021 om 10:45

Vreemd dat de journalist verzaakt te vermelden dat Jayco dan ook geen onbekende sponsor is in de wielerwereld. Sponsort al sinds de jaren ’90 wielerteams, nationale AUS (beloften) ploeg, Herold Sun Tour. Een beetje wat Rabobank in NED is/was.
Durbridge, Howson en evt. ook Hepburn keren dus weer terug naar Jayco waar ze 10-12 jaar geleden begonnen…

0

Headlines

Populair

Materiaalzone