Jay Vine nacht in ziekenhuis na valpartij in Ruta del Sol

donderdag 20 mei 2021 om 10:26
Jay Vine nacht in ziekenhuis na valpartij in Ruta del Sol

foto: Cor Vos

Alpecin-Fenix moet in de Ruta del Sol verder zonder Jay Vine. De Australiër, die onlangs nog tweede werd in de Ronde van Turkije, kwam in de finale van de tweede etappe ten val en werd na afloop naar het ziekenhuis vervoerd. Daar heeft hij de nacht doorgebracht.

De nieuwe RIDE is nu verkrijgbaar!
Gravel, kasseien, modder, zand, met tassen, zonder tassen: dat zijn de thema's van de nieuwe RIDE die eind september verschijnt. Bestel nu ons najaarsnummer online en krijg hem binnen enkele dagen thuisbezorgd. Bestel hem hier

Zelf reageert Vine vanuit het ziekenhuisbed op zijn valpartij. “Het was een zware dag. Het ging al beter dan tijdens de eerste rit (toen werd hij bevangen door de hitte, red.) maar uiteindelijk toch niet. Helaas viel ik tijdens de laatste afdaling. Daarbij heb ik een blessure aan mijn been en aan mijn linkerhand opgelopen”, aldus Vine.

“Ik wist nog wel op te stappen en mijzelf naar de finish te slepen, maar daarna werd ik met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Ik slaagde er ook nog in om een allergische reactie daar bovenop te krijgen”, zegt hij met een knipoog, doelend op zijn gezwollen gezicht en de uitslag. “Ik zal hier een nacht moeten blijven en misschien wel twee. Maar hopelijk ben ik snel terug in Girona.”

Hoe lang Vine niet in actie kan komen voor Alpecin-Fenix, is nog niet bekend.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Jay Vine (@jay_vine3)

Dit artikel delen:

4 Reacties

Krakowic 20 mei 2021 om 10:43

Is toch anders dan Zwiften. Benieuwd hoe lang deze jongen deze harde leerschool gaat volhouden.

0
Lay On 20 mei 2021 om 11:54

Ah, oke. Dus de Ronde van Turkije en die Nieuwzeelandse en Australische UCI-koersen worden ook op Zwift verreden. Ik dacht tijdens Turkije al: hoe kan die hometrainerboy ineens zo goed klimmen…

0
Quincy Adams 20 mei 2021 om 10:55

Het lijkt me niet dat hij nooit gekoerst heeft. Ja, hij heeft de plek afgedwongen via een online competitie. Dat betekent nog niet dat hij geen ervaring met asfalt heeft. Zover ik kan zien is deze jongen al vanaf ’19 (semi)professioneel bezig op de weg.

0
Monsieur vdS 20 mei 2021 om 10:59

Jay, happy he is fine

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone