La Planche des Belles Filles, Duitse WK-selectie, Aberasturi, Jens Dekker, Lemoine

Door , zaterdag 25 augustus 2018 om 20:00
La Planche des Belles Filles, Duitse WK-selectie, Aberasturi, Jens Dekker, Lemoine

foto: Marcel Koch

In de rubriek WielerFlits Kort bundelt WielerFlits al het nieuws dat de site nog niet gehaald heeft. Vandaag onder meer over La Planche des Belles Filles, de Duitse WK-selectie, Jon Aberasturi, Jens Dekker en Cyril Lemoine.

La Planche des Belles Filles in Tour 2019, inclusief verlengde van 24%

De organisatie van de Ronde van Frankrijk blijft de extremen opzoeken. Parcourssamensteller Stéphane Boury laat dat blijken op Twitter. Een verlengde van La Planche des Belles Filles in de Vogezen zal namelijk worden opgenomen in de Tour van 2019. Dit stuk, dat nog geasfalteerd moet worden, kent een maximaal stijgingspercentage van 24%. En het ligt krap honderd meter voor de aankomst. Hiermee lijkt spektakel gegarandeerd. De laatste keer dat de Tour een bezoek bracht aan La Planche des Belles Filles zegevierde Fabio Aru. Ook Chris Froome en Vincenzo Nibali konden in het verleden juichen op de Franse beklimming.

Duitse voorselectie voor WK Innsbruck bekend

Duitsland heeft zijn voorselectie voor het wereldkampioenschap in Innsbruck gepubliceerd. Van de twaalf mannen is Nikias Arndt (Sunweb) de enige snelle man. Logisch ook, want het parcours in Oostenrijk is loodzwaar. Emanuel Buchmann en Max Schachmann lijken de grootste kans te hebben op een kopmanschap in de selectie. Tony Martin is indien hersteld een zekerheid voor de tijdrit. De andere namen op de voorlopige lijst zijn Marcus Burghardt (BORA-hansgrohe), Nico Denz (AG2R La Mondiale), Johannes Fröhlinger (Sunweb), Simon Geschke (Sunweb), Paul Martens (Lotto NL-Jumbo), Christoph Pfingsten (BORA-hansgrohe), Jasha Sütterlin (Movistar) en Philip Walsleben (P&S Team Thüringen).

Aberasturi met hechtingen naar Vuelta

Jon Aberasturi van Euskadi Basque Country-Murias kende pech in aanloop naar zijn Vueltadebuut. De 29-jarige renner kwam vrijdag in een trainingsrit ten val. In zijn linkerknie zitten drie hechtingen, ook heeft hij diverse schaafwonden. Aberasturi’s deelname aan de Vuelta komt niet in gevaar. Zijn ploeg beschrijft op de website het incident. Terwijl de acht renners bezig waren aan een twee uur durende training, ging Aberasturi op een slecht stuk asfalt onderuit. Bij terugkomst in het hotel zetten de dokters drie hechtingen in de linkerknie van de renner. Ook was er een wond te zien. Nadat deze is schoongemaakt, blijkt de wond niet ernstig. De winnaar van de eerste etappe van de Ronde van Aragon kan gewoon deelnemen aan de Ronde van Spanje.

Jens Dekker boekt eerste Nederlandse crosswinst in UCI-cross Victoria

Jens Dekker heeft in de eerste UCI-cross van het seizoen direct de Nederlandse zegeteller op één gezet door in Victoria zijn landgenoot Gosse van der Meer en de Australiër Chris Jongewaard te sterk af te zijn. De veldrijder van Corendon-Circus was na bijna een uur crossen 36 seconden rapper dan Van der Meer en 1 minuut en 35 seconden rapper dan de Australisch kampioen Jongewaard. Eerder boekte Van der Meer al crosswinst in de veldrit van Adelaide, maar die cross maakte geen onderdeel uit van de UCI-kalender.

Cyril Lemoine breekt sleutelbeen tijdens Great War Remembrance Race

Cofidis-renner Cyril Lemoine heeft de Great War Remembrance Race niet uit kunnen rijden. De 35-jarige coureur kwam op dertig kilometer hard ten val en brak daarbij zijn sleutelbeen. Op het Twitter-account van Cofidis meldt de ploeg dat Lemoine onder het mes moet. Wanneer de Fransman zijn rentree in koers maakt, is nog niet bekend.

Dit artikel delen:

22 Reacties

Arema Pro Cycling Team 25 augustus 2018 om 09:01

Wat een drama voor de familie Otxoa.

mightymert 25 augustus 2018 om 09:06

Ik vind pechvogel meer een term voor iemand die twee keer lek rijdt in een koers o.i.d., maar dat is slechts mijn bescheiden mening.

Stenalic 25 augustus 2018 om 09:25

Eens, pechvogel lijkt mij een zeer misplaatste typering in deze context. Niet echt chique van WF.

kielabokki 25 augustus 2018 om 09:36

Wel een heel klein berichtje voor deze man. Dit waren geen pannekoeken. Maar wellicht is een zoveelste artikel met opinie uit de speeltuin belangrijker.

Veloburto 25 augustus 2018 om 10:04

Huh, deze reacties horen niet onder dit bericht denk ik?

ZwartebroekengeIetrui 25 augustus 2018 om 10:10

Jawel maar ze hebben het bericht aangepast en Oxtoa een eigen (nieuw) bericht gegeven. Het was eerst wielerflits kort met twee verhalen.

Chrys 25 augustus 2018 om 11:24

Meestal zijn die steile stukken zo vlak voor de finish nou niet echt garantie op spektakel. Eerder een saaie afwachtende koers en dan in 200 meter zo lelijk mogelijk 10 seconden bij elkaar wegrijden.

Mwielerfan 25 augustus 2018 om 11:38

Hoewel een groot drama voor alle betrokkenen, vind ik de roep om meet aandacht voor deze renner overdreven. Zo groots waren zijn prestaties niet dat wf veroordeeld dient te worden dat er geen zelfstandig artikel aan geweid moet.
Je mening kenbaar maken ok. Wf veroordelen omdat die niet precies doen wat jij wilt: niet ok

Jacco van Stierop 25 augustus 2018 om 12:14

Otxoa verdient een eigen artikel omdat het een aangrijpend verhaal is. Zijn uitslagen als norm nemen is nogal kortzichtig. Bovendien wordt het nog een keer benadrukt hoe kwetsbaar je kan zijn als (race-)fietser. Zijn tragische verhaal heeft dus ook een algemene waarde.

kielabokki 25 augustus 2018 om 11:50
Quote:
Zo groots waren zijn prestaties niet dat wf veroordeeld dient te worden dat er geen zelfstandig artikel aan geweid moet.

Die mannen zelf bewust zien rijden, de tijd Armstrong bewust mee gemaakt? Of even op PCS gekeken?

Maar dan nog, het verhaal van de Otxoa-broers is er 1 'uit het wielerboekje'. Als dit geen artikel waard is wat dan wel, in de wielersport. De essentie van de aantrekkingskracht van de wielersport, succes en drama dicht bij elkaar. Maar geef gerust je mening, ook al slaat ie nergens op.

Mwielerfan 25 augustus 2018 om 12:23

Ja zien rijden. Prima om je mening te verdedigen en ik vind je argumenten best wel overtuigend.
Als je rustig en goed leest zie je dat mijn commentaar zich richt op het commentaar op wielerflits. Dat vind ik misplaatst. Het verhaal is aangrijpend en een artikel waard. Het winnen van een tour etappe 18 jaar geleden betekent echter niet dat een redactie meteen niet chique is ed als ie geen volledig apart artikel eraan wijdt

west 25 augustus 2018 om 15:51

Volgens mij ging het “niet chique vinden” niet over of wf er wel of niet een artikel aan wijdde, maar dat wf het overlijden van Otxoa wegzette met het woord “pechvogel”

Off topic; dat uit elkaar trekken van artikels en aanvullen met nieuwe nieuwtjes is superk*t. Doe gewoon een nieuwe post of bewaar het tot vanavond voor in het verzameltopic en plaats het dan in een keer. Want dit slaat nergens op.

kielabokki 25 augustus 2018 om 12:32

Maar je zegt ook dat zijn prestaties niet veel voorstelden. In mijn herinnering was er misschien een handvol renners dat Armstrong op enig moment wist te bedreigen, in klassement of bergetappe. Pantani, Ullrich, Beloki en Otxoa. En dat was wel wat in die 7 jaar hoor, af en toe een lichtpuntje.

Verder is er nu een apart artikel. Ik heb niet over chique. Ik heb het over: als je aan de grootste futiliteiten een artikel besteedt dan moet dat zeker aan het overlijden van deze renner. Dat we hier een discussie over hebben verbaast me trouwens Mwielerfan. Als zelfs non-wielersites er mee uitpakken, denk ik dat het wel duidelijk is en argumenten geeneens nodig zijn. Het heeft gewoon behoorlijke nieuwswaarde, zelfs voor het algemene publiek.

Mwielerfan 25 augustus 2018 om 16:27

Zijn prestaties stelden niet zoveel voor dat er een artikel geëist moet worden. Een artikel netjes vragen met argumenten is natuurlijk wat anders.
Mayo zou ik bij je lijst zetten. In tour en dauphine. Laiseka kon bergop soms wegrijden maar kreeg natuurlijk veel ruimte want altijd al op achterstand door tijdrit. Otxoa reed 1x weg en was dat niet al voor de echte finale van de etappe? Lijkt me overdreven om dat te vergelijken met de toppers. Renners uit de break of heel vroeg op laatste berg die voorbleven is natuurlijk wel vaker voorgekomen.

kielabokki 25 augustus 2018 om 17:11

Mayo en Laiseka, mooie tijden. Gonzalez de Galdeano, nog zo een.

F.K.A. Ventoux 25 augustus 2018 om 13:11

@Planche des belles filles: een verlengde wat?

Jowinho 25 augustus 2018 om 13:32

een verlengde van de huidige klim

ah-ja 25 augustus 2018 om 14:02

Plankje erbij

SprintMaster 25 augustus 2018 om 16:33

Snappen ze nu nog niet dat op die extreem steile stukken geen grote verschillen gemaakt worden?

Lopopodium 25 augustus 2018 om 17:17

Die steile stukken geeft die afschuwelijk borats en andere carnavalisten alleen maar de mogelijkheid lang mee te rennen met de telefoon in de hand.

Kosmonaut 25 augustus 2018 om 17:25

Laatste paar 100 meter, dus dan staan er doorgaans wel dranghekken.

Sijbrands 25 augustus 2018 om 23:06

Waar ligt dat stuk van 24% dan? Ligt dat nog na dat stuk van 22%? Of is dat ter vervanging van dat stuk?

Headlines

Materiaalzone

Populair