Javier Moreno (35) zegt het wegwielrennen vaarwel

vrijdag 29 november 2019 om 10:34
Javier Moreno (35) zegt het wegwielrennen vaarwel

foto: Cor Vos (archief)

Javier Moreno heeft een punt gezet achter zijn carrière als wegrenner. De 35-jarige Spanjaard heeft in een interview met El Ciclismo de Jaén laten weten zich nu volledig te richten op het mountainbiken. De ervaren renner kwam in het verleden uit voor onder meer Movistar en Bahrain Merida.

Moreno begon zijn carrière bij bescheiden ploegen als Grupo Nicolás Mateos en Extremadura-Spiuk, maar al snel wekte hij de interesse van het grotere Andalucia-Caja Sur. De explosieve klimmer reed vervolgens vier jaar op ProContinentaal niveau, met als hoogtepunten de eindzege in de Vuelta Asturias en meerdere deelnames aan de Vuelta a España. Aan het einde van 2011 maakte hij dan weer promotie naar de WorldTour.

In dienst van Movistar ontpopte Moreno zich tot een trouwe knecht die af en toe voor eigen kans mocht gaan. Zo schreef hij in 2013 de Vuelta a la Comunidad de Madrid op zijn naam en werd hij in datzelfde jaar tweede in de Tour Down Under. Na vijf jaar in Spaanse dienst verkaste hij naar Bahrain Merida, maar 2017 werd een verloren jaar voor Moreno, die al snel weer vertrok naar Delko Marseille Provence.

Die overstap legde hem bepaald geen windeieren, want Moreno won in zijn eerste jaar meteen de Sharjah Tour, de Vuelta Aragon én een bergetappe in de Tour de l’Ain. Het succes van Moreno bleek echter van korte duur, want afgelopen wielerseizoen wist hij geen enkele keer te winnen. De Spanjaard heeft nu besloten om zich aan te sluiten bij de Spaanse mountainbikeformatie Cleardent-Sport Bike-Clinic Luis Baños.

Dit artikel delen:

1 Reactie

SnellePelle 29 november 2019 om 23:11

Doei!

0

Headlines

Populair

Materiaalzone