Javier Guillén: “Het is mogelijk om de Tour en Vuelta te combineren”

donderdag 11 juni 2020 om 19:35
Javier Guillén: “Het is mogelijk om de Tour en Vuelta te combineren”

foto: Cor Vos (archief)

De Tour de France kan traditioneel rekenen op een ijzersterk deelnemersveld, terwijl verschillende ronderenners al hebben aangegeven te zullen deelnemen aan de Giro d’Italia. Maar welke klassementsrenners staan in oktober aan de start van de Vuelta a España? “De Tour en Vuelta zijn perfect te combineren”, aldus Javier Guillén.

De Vuelta-directeur zal over enkele maanden kunnen rekenen op publieksfavorieten Alejandro Valverde en Enric Mas, terwijl ook David De la Cruz, Davide Formolo en Fabio Aru van de partij zullen zijn. Guillén hoopt ook een renner als Mikel Landa te verwelkomen, maar de meeste toppers richten zich allereerst op de Ronde van Frankrijk.

Guillén gelooft wel in de combinatie Tour-Vuelta. “Er zit precies één maand tussen beide wedstrijden, terwijl het WK wielrennen drie weken voor de Vuelta zal plaatsvinden. We hebben onze ronde bovendien ingekort met drie etappes, wat ook een voordeel is voor renners die uit de Tour komen. De Vuelta zal dit jaar in het teken staan van hoop, herstel en verbinding.”

De grote baas van de Ronde van Spanje is optimistisch over een herstart van het seizoen, nu het coronavirus binnen de Europese grenzen onder controle is. “Ik denk dat de Tour, Giro en Vuelta dit jaar gewoon doorgaan. Ik geloof dat de situatie weer zal normaliseren.” De Vuelta begint op 20 oktober in het Baskische Irun en eindigt op 8 november.


Dit artikel delen:

5 Reacties

SteelHorseCowboy 11 juni 2020 om 19:53

Lijkt me helemaal niet zo ingewikkeld. Je begint in Madrid, rijdt anderhalve week door Spanje en pakt wat leuke klimmetjes mee. Dan de Pyreneeën over, eventueel nog een afsteker naar de Alpen en na drie weken afsprinten in Parijs.

josi 11 juni 2020 om 20:21

Het is mogelijk, maar ideaal is het niet, zeker als het WK “gewoon” doorgaat. Hangt er uiteraard ook een beetje vanaf of je de Tour van begin tot eind volle bak hebt gereden.

Kannibaal van Schepdaal 12 juni 2020 om 01:27

Sterker nog, het is makkelijker te combineren dan andere jaren omdat er nu evenveel tijd tussenzit, maar de combinatie Giro-Vuelta nu onmogelijk is. Renners die de combinatie Tour-Vuelta doen, zouden nu dus in theorie meer kans moeten hebben dan in een ander seizoen. De vraag zal vooral zijn wie zich op de Vuelta wil richten, want ik heb de indruk dat naast de Spaanstalige renners en renners die op recordjacht zijn, niet echt veel toppers warm lopen voor de combinatie Tour-Vuelta (Thomas, Porte, Yates, Pinot, Bardet, Buchmann, etc. hebben het bijvoorbeeld nooit gedaan, terwijl Valverde, Quintana, Uran etc. het vaak gedaan hebben). Eigenlijk is Kruijswijk een van de uitzonderingen, nu ik er zo over nadenk, ook dit jaar weer.

Dit jaar zie ik daarom Landa en Lopez wel dubbelen. Ik ben benieuwd of een van de andere toprenners (Roglic, Dumoulin, Pogacar, Thomas, Pinot, Buchmann, etc.) zal dubbelen dit jaar, maar wellicht (helaas) niet.

Ik zie Bernal in de toekomst wel de dubbel doen, maar als hij volgend jaar de dubbel Giro-Tour wil doen, vermoed ik dat hij deze Vuelta nog zal laten schieten.

tvm 12 juni 2020 om 08:13

Sowieso zullen renners die door omstandigheden als lek rijden, valpartij, slecht gepiekt ivm quarantaine etc. al binnen een week op achterstand staan in de tour de Vuelta nu extra overwegen.

Boomie1 12 juni 2020 om 09:20

Ik ben er ook benieuwd naar, sowieso naar het “experiment” met de slechts 18 dagen Vuelta. Wellicht de eerste stap naar een grote ronde van 14 tot 18 dagen ipv de 23 dagen nu (inclusief rustdagen 4 weekends en 3 weken)

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair