Jasper Stuyven zit met vraagtekens voor Parijs-Roubaix

Jasper Stuyven zit met vraagtekens voor Parijs-Roubaix

foto: Sirotti

vrijdag 7 april 2017 om 18:30

Waar John Degenkolb aan de vooravond van de Ronde van Vlaanderen nog werd geflankeerd door Jasper Stuyven en Edward Theuns op de persconferentie van Trek-Segafredo, moest de Duitser vanmiddag alleen de pers te woord staan. Stuyven toonde zich nadien toch in de lobby van het hotel in Brugge: “Voor mij zijn dat ook signalen dat ik geen kopman meer ben, al is dat nog niet hardop gezegd geweest”, vertelde hij aan WielerFlits.

Het draait bij Stuyven blijkbaar al een tijdje niet zoals hij het zou willen. Na een ijzersterk Vlaams openingsweekend, kon de Leuvenaar de voorbije weken de hoge verwachtingen niet waarmaken. “Ik presteer al enkele weken niet wat ik moet en wil presteren”, is Stuyven eerlijk. “De goede wil is er echt wel, ook al lijkt het voor sommigen alsof ik geen ambitie heb. Ik heb het in De Ronde geprobeerd en ik heb mij ook geamuseerd, maar de benen willen niet mee.”

Geen aanwijsbare verklaring
Een aanwijsbare verklaring heeft Stuyven tot nu toe nog niet gevonden. “In de Omloop, Kuurne en San Remo kon ik nog zelf kiezen wat ik deed in de koers, nu moet ik de koers echt ondergaan. Maar ik denk niet dat ik te vroeg heb gepiekt, want vlak voor de E3 Harelbeke heb ik nog mijn records op training gebroken. Dan kan het niet dat je niet in orde bent. Mijn trainer zit ook met vraagtekens, want ook hij ziet geen signalen dat er te veel of te zwaar getraind is.”

Dat heeft zijn gevolgen. De winnaar van Kuurne-Brussel-Kuurne van vorig jaar lijkt bij Trek-Segafredo een bank naar achteren geschoven in aanloop naar Roubaix. “Dat John alleen de persconferentie moet doen, dat zijn wel signalen dat ik blijkbaar geen kopman meer ben. Daar is niet hardop over gesproken geweest, want er is niet echt veel communicatie de voorbije weken. Blijkbaar word je heel snel afgerekend op je resultaten.”

Van Poppel: “Deze rol ligt Jasper”
Ploeggenoot Boy van Poppel ziet Stuyven desondanks tot grote dingen in staat in Parijs-Roubaix. “Het klopt misschien dat hij niet meer zo goed oogt als in het openingsweekend, maar in tegenstelling tot de voorbije wedstrijden, is hij nu meer de underdog van de ploeg”, zegt onze landgenoot. “Dan valt er een hoop stress van je af en ik heb al gemerkt dat Jasper dan beter presteert dan dat ze hem pushen. Ik heb hem wel een beetje in mijn vizier voor Roubaix.”


Zaterdag laten we Boy van Poppel en Koen de Kort uitgebreid aan het woord over Parijs-Roubaix en hun kopman John Degenkolb.

Dit artikel delen:

20 Reacties

drikkes 7 april 2017 om 18:55

Sorry voor Jasper maar als je ergens rond de 50ste plaats eindigd in de ronde terwijl je kopman was en dan zeg je achteraf dat dat niet zo slecht is en je je wel geamuseerd hebt dan lijkt het me normaal dat je een bank achteruit schuift.

HSV 7 april 2017 om 18:58

Ik vond eigenlijk dat hij een beetje een dikke nek had aan het begin van het seizoen. Zo van Cancellara wordt niet gemist, nu ben ik aan de beurt. Het mentale ding bij kopmanschap kan niet iedereen aan.

limburgia 7 april 2017 om 19:27

Volgens mij moet de kopman van een ploeg rijden om te winnen
en als hij zich wil amuseren is hij een dag te laat van start gegaan.
Veel geschreeuw en weinig wol .

Striga 7 april 2017 om 19:33

Stuyven is een sprintertje die leuke uitslagen kan rijden in KBK en sprints tegen derderangs sprinters. Zodra de gashendel open gaat in de grote wedstrijden is hij nergens meer te bekennen. Ik vind dit een van de meest overschatte renners, vooral veroorzaakt door Sporza.

vlek 7 april 2017 om 19:38

Hij was in het openingsweekend nog stelselmatig bij de beste in koers, daar had Sporza geen invloed op. Hij gaf zelf aan dat hij toen nog niet in topvorm was en Teuns eigenlijk op dat weekend had gemikt. Uiteindelijk is het sindsdien alleen maar minder gegaan.

guyremgabdel 7 april 2017 om 19:44

Stuyven werd door de ploeg aan de start verwacht van Dwars door Vlaanderen. Maar hij stuurde zijn kat voor deze WT-koers. Hij zou er staan voor de E3 en Gent-Wevelgem. Daar moest hij kopmanschap delen met Degenkolb. Maar Stuyven kwam in beide koersen nauwelijks in het stuk voor. En daar konden ze bij de ploeg niet mee lachen. Daarom Jasper een goede raad : er zijn maar een 7-tal kasseiklassiekers, dus wees niet kieskeurig en probeer mee te nemen wat er is. Zie maar Lampaert. Zie maar Gilbert.
Ik moet trouwens HSV wat bijtreden ivm dikke nek.

Stablinksy 7 april 2017 om 19:48

@Striga. Misschien eens de rit naar Cherbourg in de Tour van vorig jaar opzoeken? Dan zal je zien dat je er volledig naast zit.

Thijs E 7 april 2017 om 20:18

Lefevere heeft hem al een appje gestuurd.

Turtlehead 7 april 2017 om 20:20

Typisch Vlaams jankverhaal. Waarbij ik maar even in het midden laat of dat door de journalist of door de renner komt. Beide houd ik voor mogelijk.
Gewoon de benen laten spreken en op 80km voor de streep met de eersten van voren zitten, en dan maar zien.

Wielrennertje 7 april 2017 om 21:16

Als kopman moet je natuurlijk niet gaan lanterfanten. Daar heb je geen leider voor, ook een beetje onrespectvol voor je knechten die zich leeg rijden voor jou en dat je dan vervolgens blij bent met rond plek 50 en je geweldig ‘geamuseerd’ hebt. Niet mekkeren dan als je geen kopman bent en gewoon laten zien dat je dan beter kan.

Joachim 7 april 2017 om 21:28

Amai sommige mensen zijn wel hard in hun reacties.

flashke 7 april 2017 om 21:37

Waar kan je lezen dat hij blij is met zijn resultaat? Hij zat mee vooraan, amuseerde zich, maar de benen willen niet mee.
Eerlijk gezegd: als je als klassieke Vlaamse renner geen plezier vindt in de Ronde van Vlaanderen, kun je beter een andere job zoeken. Het is duidelijk dat Stuyven net ontevreden is over de resultaten, in tegenstelling tot wat sommigen hier beweren.

schipperaar 7 april 2017 om 21:38

Incroyable weer hier, gezien hoe ie zijn ballen eraf reed in de Vuelta en strandde in het zicht vd haven. Geeft zelf aan dat het niet loopt en wordt afgerekend op een 50 plek in de ronde, hoeft alleen verantwoording af te leggen bij zijn baas natuurlijk maar krijgt hier ook weinig steun lijkt het voor een pas 23 jarige die wel degelijk van koersinzicht getuigt.

Etika 7 april 2017 om 22:46

Ik vind de stijl alleen al een genot om naar te kijken. Prachtige coureur.

Huubi 7 april 2017 om 23:55

Koen de Kort is nu beter dan Stuyven

schipperaar 8 april 2017 om 00:12

Koen is geen winner, komt duidelijk te kort.

LucasR 8 april 2017 om 00:32

Prachtige renner hoor, maar net als Benoot een beetje te hard gehyped door de Belgen. En je moet natuurlijk niet gaan klagen als je naast Der John tweede viool moet spelen. Dan heb je het wel een beetje in je bol.

Geraint 8 april 2017 om 00:57

Als je al heel jong heel goed presteert schept dat verwachtingen natuurlijk. De bevestiging is vaak een pak moeilijker dan de ontluiking, want dan komt er druk bij kijken.

Als je ziet hoe genadeloos bitter jonge renners worden afgerekend hier alleen al. Ze moeten dan nog zo goed opletten wat ze zeggen want o wee als je op een geweldige manier Kuurne wint en het jaar erop durft verklaren dat je mede kopman bent… En o wee als je bescheiden bent want dan ben je weer een lafbek die de druk afhoudt.

Geef die jongens toch wat tijd. Stuyven en Benoot komen er wel. Het zijn niet allemaal Sagans.

GreenDay 8 april 2017 om 14:24

LucasR: “duidelijk gehypet”, ben ik het heel erg mee oneens. Een renner van die leeftijd die een etappe in de Ronde van Spanje en Kuurne-Brussel-Kuurne kan winnen op zo’n magistrale wijze, die beschikt over verschrikkelijk veel inhoud. En ik denk dat je de prestatie van Benoot in zijn eerste Ronde van Vlaanderen ook een beetje tekort doet nu. Dat zijn twee jonge renners, naar alle waarschijnlijkheid wereldtoppers in wording. We zullen binnen een jaar of 6, 7 nog eens terugblikken naar sommige van deze reacties..

Vic413 11 april 2017 om 15:56

Strand ie toch mooi op enkele seconden de overwinning in Parijs-Roubaix.

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone