Jasper Stuyven twee jaar langer bij Trek-Segafredo

vrijdag 10 juli 2020 om 07:45
Jasper Stuyven twee jaar langer bij Trek-Segafredo

© Cor Vos

Jasper Stuyven (28) had een interessant voorstel van Israel Start-Up Nation op zak, maar de Leuvenaar heeft beslist om niet op de aanbieding in te gaan, maar zijn contract bij Trek-Segafredo met twee jaar te verlengen.

Binnenkort verschijnt de nieuwe voorjaarseditie van RIDE, waarin we uitgebreid vooruitblikken op het nieuwe wielerseizoen. Het wordt wederom een lekker dikke editie vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Pre-order hem nu online en ontvang leuke extra's. Wil je onze voorjaarsgids extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

De winnaar van de Omloop Het Nieuwsblad zou bij Israël Start-Up Nation Dirk Demol terugvinden. Demol was van 2014 tot 2018 ploegleider van Stuyven bij het Amerikaanse team. Maar uiteindelijk kiest de Vlaams-Brabander ervoor om zijn contract bij Trek-Segafredo te verlengen tot eind 2022. Dat melden de Vlaamse kranten.

Stuyven begon zijn profcarrière bij de ploeg van manager Guercilena, waar hij sinds het vertrek van Fabian Cancellara kopman is. De Vlaams-Brabander, momenteel op stage in Livigno, blijft zo ploegmaat van onder meer wereldkampioen Mads Pedersen en Edward Theuns. Zij hebben allebei nog een contract tot eind volgend jaar.

Dit artikel delen:

4 Reacties

Limal 10 juli 2020 om 07:54

Juiste beslissing. Hij zit in een team waarin hij goed past en zijn ding mag doen. Bij ISR daarentegen weet je niet wat het wordt in de klassiekers nu ze Froome binnenhalen en meer volk nodig hebben om die te ondersteunen.

0
Lance4eva 10 juli 2020 om 11:28

Goede beslissing inderdaad.

Jammer dat Trek niet echt een absolute topper/kopman voor de Tour heeft, verder vind ik het een aardig uitgebalanceerd team worden daar toch wel.

0
Jacob Lohof 10 juli 2020 om 12:40

Ik denk voor Stuyven juist een voordeel dat ze niet alles zetten op eindoverwinning van de tour. En trouwens je weet maar nooit wat Bauke doet, bij hem weet je het maar nooit

0
Titaantje 10 juli 2020 om 18:56

Lijkt goed te zitten waar hij zit en klaar om top 3 te rijden in de grote klassiekers. Bij Trek is er een goede klassiekerkern, en voor Trek zelf is het mooi dat Jasper blijft nu hij klaar is om echt te gaan oogsten.

Israel zou m.i. gewoon moeten inzetten op verlenging met Politt en hem het vertrouwen en ondersteuning geven voor het voorjaar.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone