Jasper Stuyven twee jaar langer bij Trek-Segafredo
foto: Sirotti
dinsdag 15 mei 2018 om 08:46

Jasper Stuyven twee jaar langer bij Trek-Segafredo

Jasper Stuyven heeft zijn contract bij Trek-Segafredo met twee jaar verlengd. De 26-jarige Belg heeft dat zelf bekendgemaakt op zijn social media. Daardoor rijdt hij in elk geval tot het einde van 2020 voor de Amerikaanse WorldTour-formatie.

“Ik ben erg blij dat ik langer bij deze familie kan blijven, waar ik sinds 2012 deel van uitmaak”, zegt Stuyven in een video. De Belg debuteerde zes jaar geleden voor Bontrager Livestrong, destijds de beloftenploeg van Trek. “Trek-Segafredo heeft me de kans gegeven om op mijn eigen tempo te groeien en ik voel nu dat ik klaar ben voor de volgende stap.”

Stuyven: “Ik kijk uit naar nog twee uitdagende jaren. Ik hoop dat iedereen mij en de ploeg blijft aanmoedigen. Laten we enkele mooie overwinningen blijven najagen!”

Drie profzeges
De Belg heeft inmiddels drie profzeges op zijn palmares staan. In 2015 won hij de achtste etappe in de Vuelta a España en in 2016 was hij de beste in Kuurne-Brussel-Kuurne. Vorig jaar stond hij op het hoogste treetje van de zevende etappe in de BinckBank Tour. Momenteel is hij actief in de Amgen Tour of California.

RIDE Magazine
3 Reacties
Sorteer op:
15 mei 2018 09:18
Verstandig van beide kanten. Maar het transferbeleid van Trek was toch echt slecht afgelopen winter. Nu zit het ze ook niet mee dat een dure klant als Degenkolb niet veel presteert maar toch. Brambilla halen als klassementsrenner dan weet je dat het niet helemaal goed gaat daar.
15 mei 2018 20:43
@kelderfan die kan van het TLj lijstje af ;-)

Maar begrijpelijk. Hopelijk haalt hij nog vaker wat moois binnen.
24 juni 2018 10:50
@sephiroth
Was voor hem zelf denk wel goed geweest om naar Lotto Jumbo te gaan.
Hij zou daar absolute kopman zijn met Lars en Timo als schaduwkopmannen.
Had bovendien gelijk kunnen kijken of hij een vd beste sprinters vd wereld goed kan afzetten

Reacties zijn gesloten.