Jasper Stuyven snelt naar winst in 52e Grote Prijs Jef Scherens

zondag 16 september 2018 om 17:14
Jasper Stuyven snelt naar winst in 52e Grote Prijs Jef Scherens

foto: Sirotti

Jasper Stuyven heeft de Grote Prijs Jef Scherens bijgeschreven op zijn erelijst. In zijn thuisstad Leuven was hij de sterkste in de sprint. Jonas Van Genechten eindigde op de tweede plaats, uittredend winnaar Timothy Dupont werd derde.

Vijf renners kleurden de Grote Prijs Jef Scherens vanuit de lange ontsnapping. Ian Garrison, Thibault Guernalec, Dennis Coenen, Roinas Fridtiof en Abram Stockman reden weg uit het peloton en sloegen de handen ineen. Hun maximale voorsprong bedroeg 2’45” na 65 kilometer, maar daarna begon het peloton de marge langzaamaan terug te schroeven. Bij het ingaan van de laatste 25 kilometer waren de vluchters weer ingerekend en werd er opnieuw aangevallen.

Zo pakten Toms Skujins, Dries De Bondt en onze landgenoot Taco van der Hoorn een kleine voorsprong. Maar op negen kilometer van de streep werden ook zij weer teruggepakt door het peloton. Jasper Stuyven won vervolgens de sprint voor Jonas Van Genechten en uittredend winnaar Timothy Dupont, die te vroeg op kop kwam. Het is Stuyvens derde seizoenszege, nadat hij ook al een rit won in de BinckBank Tour en onlangs de GP de Wallonie op zijn naam schreef.

Dit artikel delen:

3 Reacties

Baik-Baik 16 september 2018 om 17:23

Leuk voor BEAT tussen dergelijke namen 5de worden.

Titaantje 16 september 2018 om 18:51

Debusschere teamloos? Stuyven goed in vorm recentelijk. Even doortrekken tot de nationale sluitingsprijs.

Grobbel 17 september 2018 om 06:39

Het wedstrijdverloop was spannender dan de uitslag doet vermoeden.

Headlines

Materiaalzone

Populair