Jasper Stuyven na vijfde plaats: “Sagan was de sterkste”
foto: Sirotti
maandag 9 april 2018 om 10:35

Jasper Stuyven na vijfde plaats: “Sagan was de sterkste”

Jasper Stuyven sloot een sterk kasseienblok af met wederom een plaats in de top-10: vijfde. De renner van Trek-Segafredo heeft het gehele voorjaar top-10 gereden in de koersen van het hoogste niveau. Na afloop van Parijs-Roubaix was Stuyven tevreden voor de camera van Het Nieuwsblad. “Ik had geen supergevoel vandaag.”

Toen Peter Sagan aanging op 55 kilometer van het einde bevond Stuyven zich in het groepje der favorieten. Hier werd vooral naar elkaar gekeken en daarmee was de vogel gevlogen. De Belg probeerde nog wel naar Sagan toe te rijden samen met Wout van Aert, maar op 42 kilometer van het einde werden ze teruggepakt door de favorietengroep.

In deze achtervolgende groep was het Greg Van Avermaet die het meeste werk deed om zijn landgenoten terug te halen. “Het is jammer dat Greg het gat dicht reed. Niki (Terpstra, red.) was de sterkste dus hij had hem moeten laten reageren.” Uiteindelijk kreeg Stuyven nog gelijk toen Terpstra wegreed bij de rest en de derde plaats opeiste.

De samenwerking in de groep achtervolgers liet te wensen over. “Toen ze bij ons kwamen, verloren we ook prompt 30 seconden op Sagan en Dillier, omdat er niet meer werd gereden. Er werd niet gepraat, daar wint Sagan de koers, denk ik”, betreurt Stuyven het verloop van de koers. Dit maakt het niet minder terecht dat Sagan won volgens de Leuvenaar. “Ik was net als de rest van de groep naar de kloten. Sagan was wel de sterkste vandaag.”

RIDE Magazine
10 Reacties
Sorteer op:
9 april 2018 10:40
Redactie: thanks fixed
9 april 2018 10:41
Redactie: thanks fixed
9 april 2018 11:07
De Belgen in de kopgroep wijzen allemaal naar die anderen , maar
naar zichzelf kijken vinden ze schijnbaar lastig.
9 april 2018 11:10
Laf gereden van Belgen, ze lijken bang te zijn een andere belg te zien winnen en daarom liever een ander te laten lopen.. Liever rijden voor een 4e plaats dan tweede worden en verliezen van een belg.

Mooi dat Terpstra ze nog even uit het wel kletste. L
9 april 2018 11:11
Had het idee dat Jasper het aan de stok had met d'n Greg. Beiden vonden dat de ander het gat moest dichten op Terpstra maar greg vond dat het niet aan hem was op dat moment. Jasper zei het gedrag van greg niet te snappen. Blijft toch jammer dat er geen beelden van de aanval van Niki zijn getoond, blijft nu gissen.
9 april 2018 12:00
@Stenalic
In een interview gaf Terpstra aan dat de drie anderen vanaf een paar kilometer van de meet begonnen aan te vallen. Aangezien hij al meermaals had gewonnen reed hij geen gaten dicht naar de anderen, om vervolgens zelf een gat te slaan dat die drie niet voor elkaar wilden dichtrijden. In no-time had hij vervolgens een geruststellende voorsprong op hen die niet samenwerkten.

De belgen mogen van geluk spreken dat we dit jaar geen klassiekerparcours-WK hebben. Denk dat het niet heel goed zou hebben geboterd tussen deze 'kopmannen'.
9 april 2018 12:56
Zesde in de WorldTour, terwijl Roglic achttiende staat in dat klassement. Say no more.
9 april 2018 13:12
@Jean Dumas bedankt voor de mededeling maar wat heeft roglic hier nou weer mee te maken?
9 april 2018 13:35
Van Avermaet is een sleper.
10 april 2018 09:05
@Jean Dumas.
Wat is dat voor een Orakel wat je er daar uitkraamt Hahaha
Ik heb er ook 1;
"Het Baskenland is verder van Parijs dan Camembert" Please say more :-)

Reacties zijn gesloten.