Jasper Philipsen richt zich op Vuelta en klassiekers

vrijdag 29 mei 2020 om 09:25
Jasper Philipsen richt zich op Vuelta en klassiekers

foto: Cor Vos (archief)

Jasper Philipsen zal dit seizoen voor het eerst zijn opwachting maken in de Vuelta a España. De sterke sprinter moest na de uitbraak van het coronavirus aan zijn programma sleutelen, maar blijft zich richten op de Ronde van Spanje. “Ik zal ook nog meerdere klassiekers rijden”, zo laat hij weten aan Het Laatste Nieuws.

De 22-jarige Philipsen keek uit naar het Vlaamse voorjaar, maar de coronacrisis gooide roet in het eten. “Ik zal normaal gesproken de Vuelta rijden en enkele eendagskoersen die niet overlappen op de wielerkalender.” Dit betekent dat de renner van UAE Emirates niet zal deelnemen aan de komende Tour de France.

“Het is een zware Tour en de ploeg is meer gefocust op een goed klassement met Tadej Pogačar. Alexander Kristoff is dan weer de man voor de sprints. Ik zal dus waarschijnlijk niet aan de start staan.” Philipsen heeft op klassiek gebied de keuze uit wedstrijden als Strade Bianche, Milaan-San Remo, de Canadese klassiekers en Gent-Wevelgem.

De Scheldeprijs is ook nog een mogelijkheid, aangezien deze wedstrijd zes dagen voor de start van de Vuelta (20 oktober-8 november) zal plaatsvinden. Philipsen zal dit jaar normaliter niet starten in de Ronde van Vlaanderen (18 oktober) en Parijs-Roubaix (25 oktober), gezien de plek op de UCI-kalender.

Dit artikel delen:

7 Reacties

Vinyakke 29 mei 2020 om 10:21

Geen tour, geen RVV en geen PR!? Vreemde keuzes. De tour overslaan kan ik nog begrijpen, ik zou ik zijn geval eens en jaartje geen grote ronde rijden. Maar hij zou wel alle klassiekers moeten doen vind ik, vorig jaar was het nog van: ‘‘we rijden alles want willen overal ervaring opdoen’’. En nu plots alles op de vuelta en Canada nota bene, daar kan hij helemaal niks uitrichten toch!?

Quintenri 29 mei 2020 om 11:10

Ik begrijp hem wel. Hij kan toch via verschillende klassiekers (ook in Belgische en Italiaanse wedstrijden) opbouwen naar de Vuelta? En daar kan hij voor etappezeges gaan. Slimme keuze, nu naar de Tour gaan met dit deelnemersveld is zelfmoord.

Panache 29 mei 2020 om 13:29

Ik snap het wel. Proberen te scoren en de iets snellere mannen ontwijken.

ChefSpijker 29 mei 2020 om 14:24

In de Ronde en Roubaix had ie vast ook geen prijs gereden. Al zou Roubaix nog kunnen vanuit een kopgroep. In het echt zware klassiekerwerk komt ie toch nog wel tekort. Nu kan ie mooi voor eerste ritsucces gaan in een grote ronde en alsnog wat proberen in de lichtere klassiekers als GW.

koos verrek 29 mei 2020 om 11:22

goed voor mn dat ie paar maand uit kan rusten van vorig jaar…in de rvv en roubaix en tour knechte voor kristoff past ie voor, goede keuze

lander luypaert 29 mei 2020 om 13:45

Kristoff de man voor de sprints. Wat met Gaviria dan?

harryjohan71 29 mei 2020 om 23:45

Gaviria heeft Covid-19 gehad. Het is maar de vraag of hij er in augustus alweer volledig staat.

Headlines

Materiaalzone

Populair