Jasper Ockeloen: “Ik zou dolgraag eens de Amstel Gold Race rijden”

Jasper Ockeloen: “Ik zou dolgraag eens de Amstel Gold Race rijden”

Ockeloen op het podium van de Ronde van Azerbeidzjan 2015 - foto: Synergy Baku

zondag 22 mei 2016 om 12:39

Jasper Ockeloen is al enkele jaren een sterke renner namens Parkhotel Valkenburg. Na de Ronde van Turkije, waarin de 26-jarige renner veertiende werd, bereidt hij zich nu voor op de zomerperiode. “Vorig seizoen had ik een superseizoen, dit jaar hebben we bewust gekozen om iets later super te zijn”, vertelde hij afgelopen week in WielerFlits Live.

In dat superseizoen haalde Ockeloen onder meer tweede plaatsen in de Ronde van Azerbeidzjan en de Flèche du Sud en een derde plek in de Tour of Fuzhou. Nu ligt zijn focus later, in juni en juli wil hij scoren. “Ik rijd de ZLM Tour met aankomst op La Gilleppe, de Czech Tour en ook de Ronde van Limburg”, zegt Ockeloen, die vandaag start in de Velothon Wales.

Topcompetitie of Ronde van Turkije?
“Ik ben altijd vertrouwen blijven houden en heb serieus gewerkt”, kijkt hij terug op zijn stap naar het continentale circuit. Dit alles voor dat ene doel. “Ik hoop zeker prof te worden”, zegt Ockeloen. Via de Topcompetitie kan hij een contract afdwingen bij Roompot-Oranje Peloton, maar door het missen van de Drielandenomloop is die kans geslonken. Hij koos voor de Ronde van Turkije. “Het was een lastige keuze. Als je naar het wereldwijde wielrennen kijkt, dan is de Ronde van Turkije een 2.HC-wedstrijd uit acht etappes, plus dat het live uitgezonden werd op Eurosport. De Drielandenomloop is een hele mooie wedstrijd, maar het is lastig om tegen sterke blokken als Join-S|De Rijke en Jo Piels te rijden. Uiteindelijk heb ik toen voor Turkije gekozen.”

Amstel Gold Race
“Roompot-Oranje Peloton is natuurlijk een hele mooie ploeg, maar in Turkije rijd je je misschien ook bij andere ploegen in de kijker als je goed rijdt”, zegt de bedenker van sokkenbedrijf Sockeloen. “Als ik prof kan worden, maakt het mij niet uit waar. Als ik maar koersen kan rijden die bergop gaan op profniveau. De Amstel Gold Race zou ik heel graag willen rijden.”

Niets missen? Abonneer je nu op ons YouTube-kanaal!
Kijk elke dinsdagavond om 20 uur naar WielerFlits Live.

Dit artikel delen:

6 Reacties

SolerEritrean 22 mei 2016 om 13:09

Hij en Ariesen zouden bij een Pro conti/WT moeten rijden.

Ciclismo92 22 mei 2016 om 13:19

Op basis van wat? Ariesen wint al zijn koersen op .2 niveau, het niveau waar geen pro-conti en al helemaal geen WT-ploegen rijden. Misschien dat Roompot hem een jaar een kans kan geven om te zien of hij ook hogerop koersen kan winnen, maar ik begrijp niet waarom iedereen hier denkt dat Ariesen zomaar even sprintjes gaat winnen bij de profs.

Cyclingbruh 22 mei 2016 om 13:42

@ciclismo92

In de Baltyk-tour rijden Verva en CCC. Niet de beste, maar toch PC-ploegen waar die het tegen op moet nemen.

Sebas 22 mei 2016 om 13:43

Niet iedereen denkt dat @ Cilclismo92. Ariesen zal inderdaad op een niveautje hoger moeten winnen om meer indruk te maken op grotere ploegen. Bovendien heeft hij in een weekendinterview al eens aangegeven het prima naar zijn zin te hebben bij Metec. Ockeloen daarentegen lijkt mij wel in aanmerking te komen voor een dergelijke stap. Heeft inhoud en kan goed bergop.

SolerEritrean 22 mei 2016 om 13:57

Ik zeg ook niet dat ze kunnen winnen op PCT/WT niveau. Ockeloen kan proeven van de Amstel Gold Race, Ariesen lead-out in pakweg de scheldeprijs of in de grote rondes. Dat zijn toch koersen die je wil rijden als wielrenner ipv koersen in Polen en omstreken.

En op basis van wat ze dan toch eens mogen proeven van PCT/WT niveau? Hun resultaten natuurlijk. Kijk beide heren hun resultaten over de voorbije 3 jaren en u zult zien dat ze niet enkel in .2 koersen in Azië goed presteren.

Spinergy 25 mei 2016 om 10:07

Hij is ook beter dan menig WT renner dit seizoen.

Headlines

Materiaalzone

Populair