zaterdag 13 januari 2018 om 10:37

Jasper de Laat: “Normaal gesproken werk ik het jaar af voor Metec-TKH”

Jasper de Laat is op dit moment in het Spaanse Benidorm op trainingsstage met Wanty-Groupe Gobert, de ploeg waarvoor hij vorig jaar al als stagiair zou uitkomen. Toch lijkt de Nederlander ‘gewoon’ te blijven bij het continentale Metec-TKH. “Normaal gesproken werk ik het jaar af voor Metec-TKH”, aldus De Laat tegenover WielerFlits.

De Laat leek aan het einde van 2017 beloond te worden voor een uitstekend seizoen. De winnaar van de klimtijdrit in de Topcompetitie kreeg als stagiair de kans om zich te bewijzen bij het ProContinentale Wanty-Groupe Gobert. Een zware val in de Ronde van Portugal, waarbij hij een bekkenbreuk opliep, gooide echter roet in het eten.

Enkele maanden later maakt de 23-jarige renner alsnog onderdeel uit van de ploeg van teammanager Hilaire Van der Schueren. De Laat benadrukt wel dat hij het seizoen – zoals het er nu naar uitziet – gewoon bij zijn huidige ploeg zal afmaken. “Je weet natuurlijk nooit wat er gebeurt, maar zoals het er nu naar uitziet blijf ik bij Metec-TKH. We hebben nog niet gesproken over een vervolg na dit kamp.”

De Laat geeft aan dat de Belgische ploeg altijd contact heeft gehouden, ook na de zware val van de Nederlander. “In december polsten ze naar mijn situatie, en vroegen ze of ik mee wilde op trainingskamp. Metec hield me vervolgens niet tegen, ook omdat ik hier aan mijn vorm kan bouwen.”

RIDE Magazine
4 Reacties
Sorteer op:
13 januari 2018 10:44
Netjes van Wanty.
13 januari 2018 10:59
Idd, correct handelen van wanty. Keurig!
13 januari 2018 11:04
Want ook nog maar met 21 renners, nu met de wildcard voor de Tour misschien wel hoop op een seizoenslange stage voor Jasper?
13 januari 2018 12:59
Als iemand zijn uitspraak begint met "normaal gesproken" dan weet je zeker dat men bezig is met het tegenovergestelde te bewerkstelligen...

Gezien de blessure van De Clercq zou er nog wel een klimmer bij kunnen.

Reacties zijn gesloten.