zaterdag 1 juli 2023 om 15:54

Jarige Matteo Jorgenson verwacht vuurwerk in eerste Tourrit: “Het wordt historisch”

Video Drie renners die de Tour de France rijden zijn op de eerste dag van de ronde jarig: Simon Guglielmi, Jordi Meeus en Matteo Jorgenson. “Het is heel speciaal”, zegt die laatste tegen WielerFlits over het vieren van zijn 24ste verjaardag tijdens La Grande Boucle.

Vorig jaar reed Jorgenson de Tour de France ook en ook toen begon de wedstrijd op 1 juli. “Dat is iets om je te herinneren”, zegt de Amerikaan nu. “Ik denk dat het vandaag ook behoorlijk cool wordt, want het is een speciale etappe voor de Tour. Het wordt een mooie verjaardag.”

Aranburu speerpunt
Jorgenson denkt dat de eerste etappe van deze Tour spektakel op gaat leveren. “Het wordt historisch. Het is de lastigste openingsrit van de Tour in lange tijd. Ik denk dat we vuurwerk gaan zien. Ik denk dat de klassementsrenners gaan strijden met de sterkste puncheurs van de wereld. Alleen de sterksten kunnen dit. Ikzelf ben er vandaag voor het team, met name Alex Aranburu. Hij is een Bask en dit parcours ligt hem. Ook zal ik Enric helpen om geen tijd te verliezen. Dat wordt het doel.”

RIDE Magazine
1 Reacties
Sorteer op:
1 juli 2023 16:01
Tsjonge nou is die Kneteman er ook weer bij als cocommentator. Niet aan te horen.

Reacties zijn gesloten.