Pelikán, EF Education First, Zesdaagse van Berlijn

dinsdag 21 januari 2020 om 14:17
Pelikán, EF Education First, Zesdaagse van Berlijn

foto: Cor Vos (archief)

Wielerflits Kort

In de rubriek WielerFlits Kort bundelt WielerFlits al het nieuws dat de site nog niet gehaald heeft. Vandaag onder meer over EF Education First en János Pelikán.

János Pelikán
Epowers, het team waarvoor János Pelikán dit jaar zou gaan rijden, trok nog voor het begin van het seizoen de stekker eruit. Toch bestaat de kans nog altijd dat de 24-jarige Hongaar aan de start staat van de Giro d’Italia. Pelikán tekende namelijk een contract bij Androni Giocattoli-Sidermec.

Pelikán boekte afgelopen seizoen drie overwinningen in .2-koersen.


EF Education First
Met hun zogenoemde ‘alternatieve koerskalender’ zet EF Education First haar renners niet alleen in tijdens de grootste koersen op de weg. Het geeft het team de gelegenheid om ook bij andere evenementen op te duiken. De ploeg van Jonathan Vaughters heeft bekendgemaakt dat het dit jaar in elk geval aan de start zal staan van de Cape Epic, Dirty Kanza, LeadBoat en de Brasil Ride. Waarschijnlijk worden hier nog wedstrijden aan toegevoegd.


Reinhardt nieuwe partner Kneisky in Zesdaagse van Berlijn 

Theo Reinhardt en Morgan Kneisky vormen een koppel in de Zesdaagse van Berlijn. De tweevoudig wereldkampioen koppelkoers zou aanvankelijk een team vormen met Moritz Malcharek en later met Maximilian Beyer, maar beide renners moesten om verschillende redenen afhaken.

Kneisky zou aanvankelijk starten met Bryan Coquard, maar de Franse spurter kwam enkele dagen geleden ten val op training en liep daarbij een scheurtje in zijn schouderblad op. En dus besloot de organisatie van de Zesdaagse van Berlijn om Kneisky en Reinhardt te koppelen. Het wielerevenement wordt verreden van 23 tot en met 28 januari.

Later vandaag werd ook bekend dat Melvin van Zijl moet passen voor de Zesdaagse van Berlijn. De renner van Vlasman kampt met een hersenschudding, waardoor Wim Stroetinga nu een koppel zal vormen met de afscheidnemende Moreno De Pauw.

Dit artikel delen:

2 Reacties

hartstikkebedankt 21 januari 2020 om 14:28

Men zou in de Kaap ook eens een etappekoers op de weg moeten organiseren, vallen mooie parcoursen te tekenen.

Polleke 21 januari 2020 om 14:54

Dlamini was een route aan het verkennen maar die bleek iets té avontuurlijk….

Headlines

Materiaalzone

Populair