Janez Brajkovic terug bij Adria Mobil in Cro Race

maandag 30 september 2019 om 12:16
Janez Brajkovic terug bij Adria Mobil in Cro Race

foto: Cor Vos

Janez Brajkovič keert terug bij zijn oude ploeg Adria Mobil, nadat hij daar vorig jaar weg moest na een positieve test. In de Cro Race, die morgen begint, maakt de oud-renner van onder meer Astana en RadioShack zijn rentree in het blauw-rode tenue van de Sloveense formatie.

Brajkovič werd door de UCI geschorst voor een positieve test in de Ronde van Kroatië vorig jaar april. Toen bekend werd dat hij positief had getest, werd hij door zijn toenmalige ploeg Adria Mobil direct buiten de deur gezet. De Sloveen wist echter aan te tonen dat hij het middel niet met opzet had ingenomen en dat dit via een besmet supplement in zijn lichaam terecht was gekomen. Daarop besloot de UCI hem een schorsing van tien maanden op te leggen.

Die schorsing liep tot 1 juni dit jaar, waardoor Brajkovič weer gerechtigd is om de koersen. In de Kroatische .1-rittenkoers Cro Race maakt hij deel uit van de zeven renners tellende selectie van Adria Mobil, waar men de Sloveen weer in de armen sloot. De 35-jarige renner zegt zich erg sterk te voelen, nadat hij voor langere tijd buitenspel stond. “Ik wil Adria Mobil graag bedanken voor deze nieuwe kans”, reageerde hij al.

“Ik begin aan deze wedstrijd met hoge verwachtingen, want ik ben in topvorm. Fysieke tests laten zien dat ik sterker ben dan in de afgelopen jaren. Ik wil een goed resultaat neerzetten, dat deuren opent voor het nieuwe seizoen. Ik wil nog altijd blijven koersen”, aldus Brajkovič. Naast de Sloveen mikt de ploeg ook op Radoslav Rogina voor het klassement en op Marko Kump en Dušan Rajović in de sprints.

De Cro Race begint morgen en duurt tot zondag.

Dit artikel delen:

7 Reacties

Mooie_Mario 30 september 2019 om 12:20

Edit redactie: Bedankt, is aangepast

Verweggistan 30 september 2019 om 12:30

Hij heeft nog een paar jaar om alsnog een grote ronde te winnen. Bij voorkeur de Vuelta.

Ome Richard 30 september 2019 om 12:33

Voordat iedereen hem weer afschildert als een fraudeur en zondaar. Lees ook eens dit blog van hem van afgelopen zomer: https://www.janibrajkovic.com/post/skeletons-in-the-closet

ifor 30 september 2019 om 14:07

Dankjewel voor deze link. Belangrijke info. De andere posts zijn ook de moeite waard

Bouvage 30 september 2019 om 19:44

Dankjewel, sinds zijn fenomenale overstap een favoriete renner van me geweest. Altijd gehoopt dat hij het ooit nog zou laten zien totdat ik hem een jaar of 3 geleden uit het oog verloor. Dit verklaart een hoop.

Maillot à Pois 1 oktober 2019 om 16:20

Heftig verhaal, moedig van hem om dit aan te kaarten.

Ik vrees echter dat zijn strijd nog niet voorbij is. Zondag postte hij deze foto op instagram:
https://www.instagram.com/p/B2_qixBFg_Z/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=dlfix

leegloper 1 oktober 2019 om 17:42

Wow, maakt het toch anders.

Headlines

Materiaalzone

Populair