Jan Ullrich doet mee aan 312 kilometer lange Gran Fondo op Mallorca: “Langste tocht sinds San Remo”

zaterdag 23 oktober 2021 om 18:17
Jan Ullrich doet mee aan 312 kilometer lange Gran Fondo op Mallorca: “Langste tocht sinds San Remo”

v.l.n.r. Óscar Freire, Joseba Beloki, Jan Ullrich en Pedro Horrillo - foto: WielerFlits

Jan Ullrich staat dit weekend aan de start van de Gran Fondo Mallorca 312, die hem in meer dan 300 kilometer en 5.000 hoogtemeters over het Spaanse eiland voert. Enkele pittige beklimmingen zijn in het parcours opgenomen, zoals de 800 meter hoge Puig Major.

Voor Ullrich is het de eerste keer sinds zijn wielerpensioen in 2006 dat hij weer aan een lange fietstocht meedoet. Wat hij ervan verwacht? “Ik heb minder getraind de afgelopen jaren dan ik zou willen”, lacht de Duitser. “Het afgelopen jaar zit ik wel weer veel op de fiets en voel ik me ook weer sterker worden. Maar ambities? Me er veilig doorheen slaan en niet vallen.”

De lengte van 312 kilometer is zelfs voor de afgetrainde Ullrich van vroeger een mega-afstand. Als hem gevraagd wordt naar de laatste keer dat hij deze afstand heeft afgelegd, moet hij lang nadenken. “Dat moet denk ik Milaan-San Remo zijn geweest, maar mijn geheugen laat me enigszins in de steek.” De Duitser reed La Primavera in 1996 en 1997.

Weerzien met Beloki
Een opvallend weerzien was er zaterdag met Joseba Beloki. Ullrich was er in 2003 bij toen hij hard ten val kwam in de Touretappe naar Gap. Iets dat de Duitser zich nog goed kan heugen. “Het is fantastisch om te zien dat het goed met hem gaat, het laatste wat ik me van hem kan heugen is zijn crash”, vertelt hij daarover. Ullrich en Beloki zijn allebei ambassadeur van de Gran Fondo Mallorca 312. Ook Pedro Horillo, Alberto Contador en Oscar Freire rijden zondag als ambassadeur mee.

Ullrich laat zich na zijn opname in een psychiatrische inrichting drie jaar geleden weer steeds vaker in het openbaar zien. Met Lance Armstrong sprak hij eind augustus af op Mallorca, waar hij met zijn Spaanse vriendin woont, om een aantal dagen te fietsen. Een aantal weken geleden dronk hij met Tadej Pogačar koffie in Parijs.

Dit artikel delen:

6 Reacties

LaDoyenne 23 oktober 2021 om 18:42

Ulrich komt van ver. Voor hij een drank- en drugorgel werd, verdiende ie mooi met “Radlen mit Ulle”, dure fietstochten in Mallorca, de VS en Zuid-Afrika.

0
IlPirata 23 oktober 2021 om 22:09

Tof dat hij weer aan de betere hand is. Een nieuw verhaal Pantani verdient geen 1 topsporter. Dat Armstrong zich daar ook mee is gaan bemoeien, heeft waarschijnlijk puur te maken met het feit dat hij goodwill wil kweken na de uitkomsten van zijn loopbaan in cycling. Miljoenen alleen maakt je nog geen gelukkig mens, blijkt maar weer. GoUlrich!

0
jan jansen 23 oktober 2021 om 22:45

Ik ben nog steeds fan van Der Jan.
Wat erin zat is er nooit helemaal uitgekomen.

0
Chaba Jimenez 23 oktober 2021 om 23:23

Jan is een hele bescheiden Oost-Duitse jongen met toevallig een gigantisch talent voor fietsen.
Hij werd vergoodt en met een knip werd hij verduiveld door die schijnheilige Duitse media.
Klöden heeft dit ook mogen meemaken.

Hij ging eraan onderdoor, werd omringd door een hele vieze groep profiteurs en kleine criminelen en hij werd knettergek.

Het doet niet per se meer deugd omdat het Ulle is. Een rehabilitie van iemand die zó diep gezeten heeft is altijd aangenaam om te zien.

Nu nog de Duitse media en ASO. Hebben die dan geen enkele zelfrelativering? Kijken die ooit wel eens in de spiegel? Of leven ze alsof God altijd vanop hun schouder meekijkt? Denk het niet.

0
Medicijnman 24 oktober 2021 om 08:24

Kijken ze dan ooit wel eens in Der Spiegel? Te vaak denk ik.

0
vanSpringel 24 oktober 2021 om 02:23

Der Jan hat eines schőnes Haus auf Mallorca. Er spielt ein Thuiswedstrijd. Ga ervan uit dat ie deze keer keer z’n buurman Wahlberg in Ruhe lasst

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone