‘Jan Tratnik op weg naar Jumbo-Visma’

dinsdag 12 april 2022 om 14:35
‘Jan Tratnik op weg naar Jumbo-Visma’

foto: Cor Vos

De voorjaarsklassiekers zijn nog in volle gang, maar tegelijk komt ook de transfercarrousel voor volgend seizoen al op gang. Volgens Het Nieuwsblad is Jumbo-Visma namelijk in vergevorderde onderhandelingen met het management van Jan Tratnik.

Lees ook:
Deze verhalen lees je in de nieuwe Tour-editie van RIDE Magazine

Volgens de Belgische krant lijkt het erop dat de Nederlandse ploeg in augustus met Tratnik een eerste binnenkomende transfer kan bekendmaken voor 2023. De veelzijdige Sloveen heeft een aflopende verbintenis bij Bahrain-Victorious en is een goede vriend van Primož Roglič, die naar verluidt zijn landgenoot graag bij hem in het team zou hebben. Tratnik stond in de voorbije jaren onder andere Jack Haig, Gino Mäder, Damiano Caruso en Pello Bilbao ter zijde in de Giro en de Vuelta.

Tratnik is een echte allrounder en ondertekende in 2011 al op 20-jarige leeftijd een profcontract bij Quickstep. Hij koerste een jaar voor de Belgische ploeg, maar deed daarna een stapje terug naar het continentale circuit. Na vijf jaar, waarin hij onder meer Europees beloftekampioen werd, keerde hij terug als beroepsrenner. In de trui van CCC won hij onder meer de Ronde van Slovenië en de Volta Limburg Classic. Sinds 2019 komt hij uit voor Bahrain-Victorious en won hij onder meer een rit in de Giro.

Ook in de klassiekers en eendagswedstrijden kan Tratnik van waarde zijn. Zo eindigde hij in de voorbije weken negende in Milaan-San Remo en Dwars door Vlaanderen en reed hij in de Ronde van Vlaanderen en de Amstel Gold Race naar de twaalfde plaats.

Tratnik won in 2020 de Giro-etappe naar San Daniele del Friuli – foto: Cor Vos

Dit artikel delen:

102 Reacties

Jooop 12 april 2022 om 12:41

Ik zie de sterkste renners (zoals Van Aert) het liefst met mindere ondersteuning. Zoals Sagan toen hij goed was, en Van Der Poel nu. Zou jammer zijn als Tratnik de voorjaarsploeg nog verder komt versterken.

0
Zwarte Panter 12 april 2022 om 13:03

10 punten voor Joooop

0
Alucard 12 april 2022 om 13:33

Totaal niet verrassend dit.

Jumbo's poging om de Tour te domineren is definitief kapotgeslagen op de suprematie van Pogacar, dat is helder. Roglic staat inmiddels duidelijk onder Van Aert in de pikorde bij Jumbo.

Dus nu smijten ze hun miljoenen op de klassiekers, maar wel met dezelfde insteek: de koers met overmacht platleggen. Jumbo is geen race team, maar een controle team.

Het liefst veranderen ze het hele voorjaar in een serie E3's. Voor de wielerfan een lelijk scenario, maar: het maakt overwinningen van openvizier racers zoals Van der Poel, Girmay, Alaphillipe, Mohoric des te mooier.

0
Murcia 12 april 2022 om 13:44

Ook al blijf je keer op keer deze onzin spuien maakt het dat nog niet tot waarheid. Girmay won niet bepaald door zo super aanvallend te te koersen en Julian heeft volgens mij best wel wat profijt gehad van zijn teamgenoten. Maar als je een tunnelvisie hebt zal elke ontwikkeling daarbuiten niet tot je doordringen.

0
Alucard 12 april 2022 om 14:09

edit wf: niet op de man

0
Murcia 12 april 2022 om 14:18

Waarom zo geprikkeld Alucard? Je bent al tijden bezig om iedereen die niet Matthieu heet van alles in de schoenen te schuiven en komt nu met de idiote opmerking dat Ghirmay zo’n aanvallende renner is, op basis waarvan eigenlijk? En dat Julian ook wel degelijk geprofiteerd heeft van zijn ploeg is geen rare constatering zie afgelopen Baskenland maar bv. Maar goed, blijf lekker in je eigen bubbel zitten.

0
adelaarvanantwerpen 12 april 2022 om 15:55

@Alucard
Ik begrijp jij punt eigenlijk niet. Jumbo opende de race tussen de favorieten in de omloop, in de E3 (op meer dan 75km) en was de meest aanvallende ploeg in GW. Zij waren inderdaad super dominant maar hun kopman WVA is samen met Pogacar de meest aanvalslustige renner van het voorjaar. Zij rijden niet zoals Sd Worckx bij de vrouwen. Renners zoals Girmay, Mohoric en zelfs VDP dit jaar hebben veel minder aangevallen.

0
YogiBear 12 april 2022 om 16:05

@Alucard Je gaat niet in op Girmay en van Julian kun je toch moeilijk ontkennen dat hij voordeel heeft van de sterke groep van QuickStep. Iets wat ze ook zelf aangeven. Hopelijk kom jij dus met een beter onderbouwde argumentatie.

0
Sjonge Jonge 12 april 2022 om 17:08

Alucard is (familie van) Michel Wuyts?

0
KennyKlimmen 12 april 2022 om 13:40

Gelukkig klinkt Jan lekker Nederlands. Goed voor het Hollandse DNA van de ploeg.

0
nickdt 12 april 2022 om 13:52

Zie veel mensen kritiek hebben hierop, door een goede renner weg te kopen bij een andere ploeg.

Wat veel mensen lijken te vergeten is dat Jumbo blijkbaar voor volgend jaar pas 21 renners onder contract heeft. Het lijkt erop dat Roosen en Teunissen beiden een aflopend contract hebben, dus met 1 van hen wordt waarschijnlijk niet verlengd. Een andere mogelijkheid voor het aantrekken van Tratnik kan zijn het voorsorteren op het pensioen van van Emden, zodat Tratnik alvast wat langer aan de ploeg kan wennen.

Tratnik zelf is ook al weer 32 jaar (Volgend jaar bij Jumbo dus al weer 33), dus is makkelijker in een knechtenrol te duwen naarmate die ouder wordt, dan een jongere renner naarmate die ouder wordt.

0
Murcia 12 april 2022 om 13:56

Ik denk eerder dat Hofstede niet wordt verlengd, Tratnik is de perfecte upgrade voor hem en bovendien is hij met zijn bezwaar tegen vaccinatie iemand die bij het oplaaien van de volgende variant komende herfst/winter een renner waar je omheen zou moeten plannen. Dat gaan ze zeker voor een knecht nooit doen denk ik.

0
Anton van Valouwe 12 april 2022 om 14:09

En dat uit een ploeg die hier niet onomstreden is.

0
de adelaar 12 april 2022 om 14:24

Beste aankoop überhaupt , hij is juist iemand voor de bergen en kan alleen ook goed , samen met Dennis is dit wel de ubertrein, kruiswijk kan aan zijn pensioen gaan denken net als Robert

0
RJV 12 april 2022 om 14:50

Er is weinig lol meer aan Jumbo Visma. Steeds meer buitenlanders. Een Nederlandse overwinning van de ploeg is een uitzondering.

0
YogiBear 12 april 2022 om 16:12

@RJV Klopt feitelijk niet. De afgelopen vier jaar hadden ze respectievelijk 16-14-16-16 Nederlanders onder contract. Altijd de meerderheid van de ploeg. Daarmee ook één van de winige WT ploegen waarvoor dat geldt. Vorig jaar 10vd43 overwinningen door een Nederlander, dit jaar 3vd12. Verder is het juist JV die veel investeert in het Nederlandse wielrennen en daarmee het gat opvult wat door Rabo is achtergelaten. Iets wat geen enkele andere ploeg doet. Maar, wat mij betreft interessanter; wie zou jij dan toevoegen aan de ploeg die realistisch is en dezelfde kwaliteiten toevoegt?

0
bellevue 12 april 2022 om 14:56

kan ni op kan ni op!

dat budget zit in de regionen van UAE ex Pogi z’n salaris.

0
mooiman 12 april 2022 om 17:35

@yogiBear

Heldere feiten en terechte vragen

0
Cen Morawec 12 april 2022 om 18:35

Julie zijn volgens mij gek met nationaalistisch gedoe.
Als Tratnik zou komen, mag ploeg gewoon bij ministerie van BZK een aanvraag “zonder vergunning inburgeren” indienen. Hij mag van mij ook zijn sloveens nationaliteit behouden.

0
Bontempi1962 12 april 2022 om 23:17

Hmmm… er is weinig Nederlands meer aan deze ploeg. Weer een sloveen

0
  • 1
  • 2

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone