Jan Maas vervangt Dylan van Baarle in EK-selectie: “Grijp deze kans met twee handen aan”
foto: Leopard
Youri IJnsen zaterdag 4 september 2021 om 08:25

Jan Maas vervangt Dylan van Baarle in EK-selectie: “Grijp deze kans met twee handen aan”

Dylan van Baarle heeft zich bij bondscoach Koos Moerenhout afgemeld voor het EK wielrennen komende week in Trente, Italië. De renner van INEOS Grenadiers liep bij een valpartij een klein breukje in zijn bekken op. Jan Maas van het continentale Leopard is opgeroepen als vervanger. “Ik wist al langer dat ik reserve was”, vertelt de Noord-Brabander aan WielerFlits.

De nieuwe najaars-editie van RIDE is nu verkrijgbaar! In ons najaarsnummer kijken we vooruit naar de periode waarin ploeteren door regen & modder centraal staan. Met o.a. een uitgebreide reportage met gravelaar Niki Terpstra. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting! 

Door het wegvallen van Van Baarle mag Maas zijn opwachting maken. Moerenhout legt uit waarom hij juist voor de 25-jarige klimmer kiest. “Een vervanger voor Dylan is er in Nederland niet en daarom completeert Jan het achttal. Hij is goed in vorm en Jan rijdt een goed programma voorafgaand aan het EK. Hij heeft zich laten zien op een explosief NK-parcours en ik verwacht dat hij zijn rol goed kan vervullen. Daarnaast is het ook wel mooi om op het EK kansen te bieden aan renners die wellicht niet direct bekend zijn bij het grote publiek, maar wel goed bezig zijn.” Maas werd onlangs nog tiende in de Sazka Tour (2.1).

De Noord-Brabander is alvast in zijn nopjes met zijn selectie. “Ik heb er heel erg veel zin in! Het is een kans die niet meteen uit de lucht komt vallen, gezien het EK-parcours en het seizoen dat ik tot op heden heb afgewerkt. Maar het is wel een heel mooie kans die ik met twee handen aangrijp. Ik kan mezelf op het hoogste niveau laten zien en ik ben er trots op dat ik de Nederlandse kleuren mag vertegenwoordigen. Ik zal een soort halve grote ronde afwerken. Eerst het EK, dan start ik de dinsdag in de Tour de Luxembourg. Die eindigt op zaterdag en ’s maandags rijd ik een week lang in Tour de Bretagne, met veel moraal!”

 
7 Reacties
Sorteer op:
4 september 2021 10:10
Mooie kans voor Maas.
4 september 2021 10:29
Goede keus van Koos!
4 september 2021 11:15
Mooi voor Maas, maar laat wel duidelijk zien dat de meeste renners totaal geen interesse hebben in het EK. De plek van het EK op de kalander is ook wel heel slecht zo kort voor het WK.
4 september 2021 12:42
Nooit van gehoord, hup hem!
    4 september 2021 13:24
    Volg je het wielrennen wel of kijk je alleen naar de Tour de France ??
4 september 2021 15:22
Ik mis eigenlijk al die mensen die vinden dat renners verplicht op ek moeten starten als de bondscoach ze vraagt
4 september 2021 20:34
Sjoerd Bax had ook niet misstaan.

Reacties zijn gesloten.