Jan Maas naar Leopard Pro Cycling

vrijdag 23 november 2018 om 08:16
Jan Maas naar Leopard Pro Cycling

foto: Marcel Koch

Jan Maas rijdt volgend seizoen in het shirt van het Luxemburgse Continentale team Leopard Pro Cycling. De 22-jarige renner was dit najaar stagiair bij LottoNL-Jumbo, maar kwam daar niet in aanmerking voor een profcontract.

“Bij dit team wil ik mij verder ontwikkelen”, zegt Maas in het persbericht van de ploeg. “Ik verwacht veel finales te kunnen gaan rijden en dan volgen de uitslagen vanzelf. Ik kijk uit naar koersen als de Circuit des Ardennes, Tour Alsace en de Ronde van Luxemburg waar ik mezelf wil tonen.”

Maas werd in 2015 opgepikt door de opleidingsploeg van Rabobank. Na twee seizoenen stapte hij over naar SEG Racing Academy waar hij zich verder ontwikkelde als allrounder. Zijn goede prestaties, onder andere in de Ronde de l’Isard (13e), baby Giro (15e) en NK tijdrijden U23 (10e), leverden hem een stagecontract op bij LottoNL-Jumbo. In het geelzwarte shirt loodste hij onder meer Pascal Eenkhoorn naar een ritzege in de Tour of Utah.

Naast Maas staat er nog een Nederlander onder contract bij Leopard Pro Cycling in 2019. De 18-jarige Bas Van Belle maakt er zijn debuut op het Continentale niveau. In de selectie voor 2019 ontbreekt nog één naam.

Leopard Pro Cycling 2019
flag-de Konrad Gessner
flag-lu Colin Heiderscheid
flag-lu Arthur Kluckers
flag-de Alexander Krieger
flag-lu Misch Leyder
flag-lu Pit Leyder
flag-nl Jan Maas
flag-pl Filip Maciejuk
flag-lu Gaëtan Pons
flag-pl Szymon Rekita
flag-lu Pit Schlechter
flag-ch Mario Spengler
flag-nl Bas van Belle

Dit artikel delen:

4 Reacties

Casar 23 november 2018 om 08:24

Fijn dat hij een ploeg heeft voor 2019. Ik had het idee dat hij wel overtuigende tijdens zijn stage maar da hij vooral pech dat TLJ al vol zat. Misschien na 2019?

0
Jandepandaman 23 november 2018 om 09:05

Reed inderdaad voor een stagiair een erg goede stage, helemaal in vergelijk met de voorgangers bij TLJ. Wellicht dat hij na 2019 alsnog aan kan sluiten want heeft toch wel zijn diensten bewezen lijkt me.

0
jvh93 23 november 2018 om 09:24

Van continental naar WT is wel een flinke stap. Wellicht volgend jaar een stap maken richting een PCT ploeg en dan alsnog de stap richting WT proberen te zetten

0
kelderfan 23 november 2018 om 12:10

Jammer dat TLJ hem niet heeft opgepikt, na een toch zeer verdienstelijke stage.

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone