Jan Maas enige Nederlander op startlijst Dookoła Mazowsza

maandag 13 juli 2020 om 19:59
Jan Maas enige Nederlander op startlijst Dookoła Mazowsza

foto: SEG Racing Academy (archief)

Komende woensdag gaat de wielerkalender verder met de Poolse rittenkoers Dookoła Mazowsza (UCI 2.2). Met Jan Maas van het continentale Leopard Pro Cycling is er een Nederlandse deelnemer. Dat blijkt uit een eerste blik op de startlijst.

Na het Sloveens kampioenschap van eind juni en diverse kampioenschappen in Zwitserland en Duitsland is Dookoła Mazowsza de eerste echte rittenkoers op de UCI-kalender sinds de uitbraak van het coronavirus. Vier etappes wachten op de renners, waaronder een tijdrit van 2,2 kilometer. De andere drie etappes door de Poolse regio Mazovië zijn zo goed als vlak.

In Polen geen grote ploegen aan het vertrek, maar bijvoorbeeld wel de continentale opleidingsploegen van CCC en Israel Start-Up Nation. De Dookoła Mazowsza bestaat sinds 2000 en werd vorig jaar gewonnen door thuisrijder Stanisław Aniolkowski.

Ronde van Polen
Begin augustus strijden de topploegen wel neer in Polen, als van 5-9 augustus de Ronde van Polen in de WorldTour op het programma staat. Onder meer Remco Evenepoel, Dylan Groenewegen, Pascal Ackermann en John Degenkolb doen dan mee.

Dit artikel delen:

Net binnen

Populair

Materiaalzone