‘Jan Hirt verlaat Intermarché-Wanty-Gobert voor Quick-Step Alpha Vinyl’

donderdag 21 juli 2022 om 14:29
‘Jan Hirt verlaat Intermarché-Wanty-Gobert voor Quick-Step Alpha Vinyl’

foto: Cor Vos

Jan Hirt werd al een tijdje in verband gebracht met Quick-Step Alpha Vinyl en volgens de doorgaans goed geïnformeerde La Gazzetta dello Sport-journalist Ciro Scognamiglio is de deal nu in kannen en kruiken. De 31-jarige Tsjech komt nu nog uit voor Intermarché-Wanty-Gobert.

Castelli

Hirt kent een succesvol seizoen in het tenue van Intermarché-Wanty-Gobert. De Tsjechische klimmer won in februari de Tour of Oman en was in mei een van de opvallende figuren in de Giro d’Italia. Hirt eindigde als zesde in het algemeen klassement, maar won bovenal de bergetappe met aankomst in Aprica, voor Thymen Arensman.

Het is geen geheim dat Quick-Step Alpha Vinyl zijn klimkern rond Remco Evenepoel wil versterken met het oog op de komende jaren. Met Hirt heeft de Belgische sterrenformatie een gewenste versterking binnen, zo meldt La Gazzetta dello Sport. Quick-Step Alpha Vinyl gaat in 2023 overigens verder als Soudal-Quick-Step, aangezien Soudal de overstap maakt naar het team van Patrick Lefevere.

Dit artikel delen:

6 Reacties

filver 21 juli 2022 om 14:31

Zalig zij de ondankbaren

0
vevie 21 juli 2022 om 14:39

Zonde dit. Hirt kan, met een beetje geluk, in elke grote ronde top 10 rijden. Plek 7-10. Nu ga je knechten voor de knaken. Begrijpelijk. Ik zie toch liever dat dit soort renners gewoon hun eigen AK rijden. Niet elke renner kan winnen. Velen weten dat ook van zichzelf. Toch heb je ook de mannen nodig die geheel hun eigen plan trekken en voor hun eigen kans rijden bij de kleinere ploegen. Dat maakt het ook wel mooi.

0
Deel Koeper 21 juli 2022 om 15:01

Wordt een pijnlijk verhaal voor Intermarché. Met Kristoff, Pasqualon, Hermans en Hirt zouden dan toch mogelijk 4 van hun 6 hoogst geplaatste renners uit de WT vertrekken.

0
Dario Koelkast 21 juli 2022 om 15:29

Lijkt me een mooie ploeg voor Kung, moet ook geld voor zijn, die gaat dan een mooi duo vormen met Bini

0
YannickGoat 21 juli 2022 om 15:38

Kung gaat naar uae

0
Verweggistan 21 juli 2022 om 15:16

Stybar vertrekt en anders heeft quickstep natuurlijk een Tsjechentekort ;)

0

Headlines

Populair

Materiaalzone