‘Jan Hirt en Matteo Malucelli in de belangstelling van Quick-Step Alpha Vinyl’

donderdag 2 juni 2022 om 16:36
‘Jan Hirt en Matteo Malucelli in de belangstelling van Quick-Step Alpha Vinyl’

Jan Hirt - foto: Cor Vos

Quick-Step Alph Vinyl heeft volgens het Italiaanse TuttoBiciWeb interesse in Jan Hirt en Matteo Malucelli. De 31-jarige klimmer Hirt is bezig aan een uitstekend seizoen in dienst van Intermarché-Wanty-Gobert, sprinter Malucelli (28) zit momenteel zonder werk nadat de UCI besloot om de licentie van (het voormalige) Gazprom-RusVelo in te trekken.

Castelli

Als we de Italiaanse wielersite mogen geloven, staan Hirt en Malucelli op het verlanglijstje van Quick-Step Alpha Vinyl, de ploeg van Patrick Lefevere. Hirt kent een succesvol seizoen in het tenue van Intermarché-Wanty-Gobert. De Tsjechische klimmer won in februari de Tour of Oman en was onlangs een van de opvallende figuren in de Giro d’Italia. Hirt eindigde als zesde in het algemeen klassement, maar won bovenal de bergetappe met aankomst in Aprica. Hirt zou de klimkern van de Belgische sterrenformatie moeten versterken.

Malucelli is dan weer een rappe man die in het verleden uitkwam voor Androni Giocattoli en Caja Rural-Seguros RGA. Dit jaar begon hij het seizoen als renner van Gazprom-RusVelo, maar de ploeg heeft inmiddels geen licentie meer na maatregelen door de UCI vanwege de oorlog die Rusland is begonnen in Oekraïne. Malucelli was dit jaar nog succesvol in de Tour de Antalya en de Giro di Sicilia. In die laatste koers kwam hij uit voor een Italiaanse nationale selectie.

Malucelli geniet van zijn zege in de Giro di Sicilia – foto: Cor Vos

Dit artikel delen:

18 Reacties

leffie 2 juni 2022 om 16:58

Ik hoop dat Jan Hirt bij IWG blijft

Landeirovic 2 juni 2022 om 17:22

Hirtje, gewoon blijve waar je zit. Genieten van je vrijheid en om als kopman te worden uitgespeeld. Ik zou ook liever voor Hilaire en Piva rijden dan voor Patje.

Melkzuur 2 juni 2022 om 17:53

Inmiddels in een parallel universum…

Titel: ‘JAN HIRT IN DE BELANGSTELLING VAN UAE’

Reactie Landeirovic: 'Hirtje, zeker doen! Waarom zou je genieten van je vrijheid als je voor de kopmannen van UAE kan rijden? Ik zou ook liever voor betrouwbare types als Gianetti en Matxin rijden dan voor Hilaire.'

Melkzuur 2 juni 2022 om 18:01

Edit redactie: Niet doen.

Michiel 2 juni 2022 om 19:05

Edit redactie: Niet doen.

Scott Sunderland 2 juni 2022 om 17:25

Hopelijk kan Wanty Hirt behouden middels een goed verbeterd contract. Uiteindelijk zal het daar vooral om draaien. Jan wil zijn prestaties (terecht) verzilveren.

Samamba 2 juni 2022 om 17:32

Wanty kan natuurlijk niet iedereen een verbeterd contract geven. Dat budget hebben ze gewoon niet, of die sponsors moeten opeens allemaal een stuk meer gaan leggen, maar dat betwijfel ik.

Scott Sunderland 2 juni 2022 om 19:52

Dat is waar. Elke keer dat een coureur die goed gepresteerd heeft einde contract is bij Wanty, dan lopen ze het risico dat er een grotere ploeg is die met een fraai contract gaat wapperen. Dat fenomeen zie je zelfs bij Quickstep. Veel renners kiezen dan voor het geld.

Dikke Vrouw 2 juni 2022 om 17:44

Baklava wil er een tsjech bij nu stybi wellicht vertrekt ik zien m naar Quick step gaan

EricV 2 juni 2022 om 17:49

Ik zie stybi wel naar alpecin gaan om nog een jaartje voor zn vriend vdp te knechten

de adelaar 2 juni 2022 om 18:07

Bij PATLEV gaat ie zeker niet meer verdienen

Baard 2 juni 2022 om 18:17

PatLev heeft blijkbaar knechten voor Remco nodig

Mr. Tornado 2 juni 2022 om 23:07

Hirt rijdt met de vorm van deze Giro Remco in de bergen gewoon uit het wiel. Hij zou beter nog even bij IWG blijven en op ritwinst of een top 10 in een GR mikken.

vevie 2 juni 2022 om 18:45

Aub Hirt blijft bij Wanty! Koers aub voor jezelf. Laat er aub nog mannen zijn die zelf uitslagen rijden preferen boven voor een ander in de trein gaan rijden. Hirt kan veel. Die kan prima zijn uitslagen rijden en top 10 rijden in een GT. Kies aub daarvoor en ga knechten op je 34e of 35e.

Quincy Adams 2 juni 2022 om 21:09

Evenepoel gaat niet elke wedstrijd rijden. Hij zal bij qs genoeg kansen krijgen! Zie hem ook liever blijven, want heb een (klein) zwak voor wanty. En gun ze nog meer succes in rondes met hirt

Beer 2 juni 2022 om 19:02

Prima knecht voor Evenepoel. Hirt heeft in z’n carrière al best veel voor zichzelf gereden, goede renner, maar een veelwinnaar zal hij nooit worden. Op je 31e dan kiezen voor eentje in dienst lijkt me niet onlogisch. Als Tsjech voor Bakala misschien ook weer een stapje richting exit-Stybar?

Napoleon 2 juni 2022 om 20:00

Hirt zal tot nu toe niet de dikste contracten hebben gehad, ik zou het best begrijpen als hij nu vooral naar het salaris kijkt.

nasibal 2 juni 2022 om 22:27

Hirt is er wel weer eentje in het rijtje Masnada, Knox en Vansevenant. Kunnen aardig bergop en zullen best wel eens een leuk resultaat rijden hierdoor (zoals Hirt deze Giro) maar het is ook allemaal wel grijze middenmoot.

Als treintje voor Evenepoel ook niet echt geschikt, aangezien ze er allemaal op hetzelfde moment af gaan moeten, halverwege de klim.

Headlines

Populair

Materiaalzone