Jan Christen na wereldtitel: “Ik had maar een doel en dat was dit WK”

zondag 30 januari 2022 om 20:37
Jan Christen na wereldtitel: “Ik had maar een doel en dat was dit WK”

foto: Cor Vos

Jan Christen was vanzelfsprekend heel blij na het binnenhalen van de wereldtitel bij de junioren tijdens het WK veldrijden in Fayetteville. De beloftevolle Zwitser, die ook al succesvol was in het baan- en wegwielrennen, klopte in de eindsprint de Belg Aaron Dockx en de Brit Nathan Smith.

Binnenkort verschijnt de nieuwe voorjaarseditie van RIDE, waarin we uitgebreid vooruitblikken op het nieuwe wielerseizoen. Het wordt wederom een lekker dikke editie vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Pre-order hem nu online en ontvang leuke extra's. Wil je onze voorjaarsgids extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

“Het was heel zwaar”, vertelde Christen na afloop van de wedstrijd in het flashinterview. “Ik wist dat Aaron wellicht sterker zou zijn in de sprint, dus ik richtte mij op de laatste ronde en probeerde toen all-in te gaan. Uiteindelijk pakte ik de overwinning: ik ben heel blij.”

De Zwitser, die op de radar van UAE Emirates staat, noemt het ‘geweldig’ om de regenboogtrui mee naar Zwitserland te nemen. “We hadden een doel dit seizoen en dat was het WK. Ik wilde alleen maar winnen, dat het is gelukt is fantastisch. Ik kan het niet geloven.”

Dit artikel delen:

Headlines

Populair

Materiaalzone