Jan Boven: “Voorbereiding Roglic betaalt zich nu uit”
foto: Marcel Koch
vrijdag 6 mei 2016 om 18:44

Jan Boven: “Voorbereiding Roglic betaalt zich nu uit”

LottoNL-Jumbo liep de eerste roze trui in de Giro d’Italia 2016 mis op 22 duizendste van een seconde. Ploegleider Jan Boven zag zijn pupil Primoz Roglic naar een tweede plek rijden achter Tom Dumoulin, die als topfavoriet van start ging. “Het verbaast ons dat hij zó goed is”, erkent Boven na afloop bij WielerFlits.

De nieuwe najaars-editie van RIDE is nu verkrijgbaar! In ons najaarsnummer kijken we vooruit naar de periode waarin ploeteren door regen & modder centraal staan. Met o.a. een uitgebreide reportage met gravelaar Niki Terpstra. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting! 

“Hij heeft een hele goede voorbereiding gedaan. Hij had in de Algarve al iets laten zien. In Tirreno-Adriatico had ik graag willen zien wat hij daar kon. Nu heeft hij een hele goede voorbereiding gedaan met Steven (Kruijswijk, red.) op hoogte en dat betaalt zich nu uit”, aldus Boven.

Jos van Emden kwam ten val in de tijdrit. Hem werden veel kansen toegedicht. “Ik heb hem heel kort gezien, dat was vooral teleurstelling. Wat betreft Jos zijn wij ook teleurgesteld, daar werk je met veel mensen aan. Daar wil je het maximale uithalen.”

Roglic is nu niet direct de nieuwe leider van de ploeg. Kopman Kruijswijk eindigde de tijdrit als 22ste op 22 seconden van Dumoulin en zijn ploegmaat Roglic. “Steven is onze belangrijkste man. Daarnaast kijken we dag voor dag of er kansen voor onze ploeg zijn. Zo gaan wij proberen er een mooi dagsucces uit te halen”, zegt de ploegleider.

Wil je niets missen van de Giro-start in Gelderland en nog veel meer?
Abonneer je dan nu op ons YouTube-kanaal!

 
4 Reacties
Sorteer op:
6 mei 2016
Geschikte vent, Jan Boven. Ploeg mag mij verrassen. Ben erg benieuwd naar Roglic. Lijkt toch wel een bijzonder talent.
Veel 22jes in dit bericht.
6 mei 2016
jantje buut'n blad
6 mei 2016
Helder en realistisch, prettige vend.

Reacties zijn gesloten.