Jan Boven na tweede plaats Wout van Aert in Antwerpen: “Beter dan gedacht”

zondag 4 december 2022 om 16:18
Video

De rentree van Wout van Aert in het veld heeft ook zijn omkadering bij Jumbo-Visma enigszins verrast. De Belgische kampioen werd in de Wereldbeker van Antwerpen tweede achter Mathieu van der Poel, tot tevredenheid van ploegleider Jan Boven. “Dit is nog iets beter dan we zelf gedacht hadden”, zegt Boven tegen WielerFlits.

Binnenkort verschijnt de nieuwe voorjaarseditie van RIDE, waarin we uitgebreid vooruitblikken op het nieuwe wielerseizoen. Het wordt wederom een lekker dikke editie vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Pre-order hem nu online en ontvang leuke extra's. Wil je onze voorjaarsgids extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

“Vooraf hadden we gezegd dat we tevreden zouden zijn bij een degelijke cross met weinig foutjes”, aldus Boven na afloop van de Scheldecross. Hij zag hoe Van Aert kort na de start al de leiding pakte. “De kopstart verraste mij ook. Wout stond goed op de tweede rij en wist achter wie hij wilde staan, daar heeft hij bewust voor gekozen. Dan zit je uit de drukte en dat scheelt heel veel voor de eerste ronde.”

Op de demarrage van Van der Poel in de tweede ronde had Van Aert geen antwoord, zag Boven. “Hij probeerde aan te haken, maar had door dat Mathieu echt iets te hard reed. Zeker in de aanzet na de bochten. Dat is het verschil tussen het rijden van een, twee of drie crossen, dan komt dat zeker ook terug bij Wout.”

Nu gaat Van Aert toewerken naar de Wereldbeker in Dublin van volgende week. Van der Poel ontbreekt daar, maar Boven wil zich nog niet rijk rekenen. “Volgens mij is er een wereldkampioen die heel rap reed”, doelt hij op Tom Pidcock. “Hij had pech met een slechte start, maar reed ook hard rond. Het is niet een een-tweetje dat Wout volgende week als eerste staat, maar Dublin is wel een parcours dat Wout zou moeten liggen.”

Dit artikel delen:

2 Reacties

Wieler-Joke 5 december 2022 om 08:07

Ik denk dat JV liever heeft dat Van Aert pas in het voorjaar echt op niveau is, maar ik denk dat Van Aert toch vooral vdp een paar keer wil kloppen in het veld en vdp gaat dit willen verhinderen dus ik hoop dat ze elkaar weer niet in de vernieling gaan rijden met gevolgen voor het voorjaar. Ik vond sowieso dat de rustperiode van vdp (eigenlijk maar een week) veel te kort was, je ziet nu wel dat hij outstanding is in het veld maar gaat die dan niet half uitgeblust aan het voorjaar beginnen.

0
FLUPKE Vervelio 5 december 2022 om 09:07

Oranje boven!!!!!!

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone