Jan Boven: “Marianne Vos is nog niet klaar met fietsen, maar moet zelf afweging maken”

vrijdag 27 januari 2023 om 09:17
Jan Boven: “Marianne Vos is nog niet klaar met fietsen, maar moet zelf afweging maken”

Voor de tweede keer in haar carrière heeft Marianne Vos last van een vernauwing in de bekkenslagader, een bekende blessure onder wielrenners. De wereldkampioene heeft daardoor moeten besluiten haar WK-titel niet te verdedigen in Hoogerheide. Ook bij haar ploeg Jumbo-Visma is de teleurstelling groot. “Dit komt hard aan”, zegt ploegleider Jan Boven tegen het AD.

De nieuwe voorjaarseditie van RIDE is nu verkrijgbaar! Dit 180 pagina's dikke wielermagazine staat vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Bestel hem nu online. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

“Marianne is een echte winnaar. Echt een renster voor kampioenschappen”, aldus Boven in de krant. Hij heeft Vos het hele seizoen gevolgd en was er ook bij in Benidorm, waar ze veertiende werd. “Daarna was het emotioneel. Ze had gehoopt nog iets in de regenboogtrui te kunnen laten zien, maar Marianne wist toen dat ze een beslissing moest gaan nemen over het WK.”

Ondanks een zege in Kortrijk was de winter van Vos er vooral een van teleurstellingen. “Het is voor haar niet een heel leuke crosswinter geweest. Ze kan vijf of zes minuten heel goed fietsen op het niveau wat ze moet hebben. Dat is te zien in haar eerste ronden. Maar daarna moet ze temporiseren om aan het einde weer redelijke ronden te rijden”, zegt hij.

In 2020 had Vos ook al een blessure aan haar bekkenslagader. Dat heeft tot gevolg dat er minder bloed naar de benen kan stromen. Of de kopvrouw van Jumbo-Visma geopereerd moet worden, moet nog onderzocht worden. “Ze opereren niet graag een tweede keer. Maar het is ook afhankelijk van de status en drive van Marianne”, geeft Boven aan. Hij wijst naar Annemiek van Vleuten, die ook twee keer is geopereerd aan deze kwetsuur. “Dus er zijn uitzonderingen. En Marianne is nog niet klaar met fietsen, maar zij moet de afweging maken.”

Lees ook:
Marianne Vos ontbreekt vanwege fysieke problemen op WK in Hoogerheide
Dit artikel delen:

7 Reacties

DonQuijote 27 januari 2023 om 11:20

Grappig, als je snel scrollt en de foto ziet lijkt ze op Charlie Chaplin :)

1
fietsvriend 27 januari 2023 om 11:32

Mocht dit het einde zijn, zou dat wel echt heel bitter zijn zeg. Genoten van Vos vorig seizoen.

0
Kuiperberg 27 januari 2023 om 09:57

De Peter Sagan bij de dames ;)

-1
Ronellenfitsch 27 januari 2023 om 10:11

Totaal oneens, lijkt er niet op qua karakter, een grote erelijst is onvoldoende overeenkomst … zou erg jammer zijn als ze moet stoppen nadat ze enkele jaren terug knap weer op hoog niveau is teruggekomen

4
the student 27 januari 2023 om 11:38

Eerder de Merckx van t dames peloton. Ze is nog altijd verreweg de meest succesvolle renster ooit.

3
Chekie 27 januari 2023 om 10:34

Na haar break paar jaar geleden is het niet helemaal meer geweest wat het was.
Is deze blessure dan wel het probleem? In het begin van het cross seizoen ging het goed. Maar ik ben toch van mening wil je ( muv. de “grote” drie natuurlijk die zitten nergens mee lijkt het ) in de cross goed meekomen je ook een degelijk programma moet rijden. Ze is er wel heel lang tussen uit geweest.

-2
Maillot à Pois 27 januari 2023 om 11:33

Vorig seizoen was ze zowel in de cross als op de weg toch nog steeds uitstekend.
‘Niet meer wat het geweest is’ is dan wel zeer relatief. ’t zou in elk geval doodjammer zijn mocht ze op deze manier moeten stoppen.

1

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone