Jan Boven blijft strijdvaardig: “We hebben nog 18 etappes”

Jan Boven blijft strijdvaardig: “We hebben nog 18 etappes”

Foto: Sirotti

Steven Kruijswijk verloor maandag veel tijd op de Mirador de Ézaro, maar ploegleider Jan Boven blijft strijdvaardig. “Dit is balen”, stelt hij op de website van LottoNL-Jumbo, “maar we hebben nog achttien etappes.”

Kruijswijk kwam op ruim twee minuten van de winnaar (Alexandre Geniez) binnen. “We zijn niet optimaal aan deze Vuelta begonnen doordat Kruijswijk ziek is geworden na de Olympische Spelen”, verklaart Boven. “De ploegentijdrit ging vanuit dat oogpunt eigenlijk wonderbaarlijk goed, maar de zware etappes van maandag en dinsdag komen eigenlijk iets te vroeg voor hem. Steven wil natuurlijk met de besten mee, maar na deze voorbereiding is het vooral een kwestie van de schade beperken. Dat is maandag niet gelukt.”

De ploegleider houdt echter vertrouwen voor de rest van de ronde. “Zijn basis kan niet weg zijn, want hij heeft goed kunnen trainen tot en met de Olympische Spelen. Hij is alleen die absolute topvorm verloren door zijn ziekte. Nu moet hij ervoor zorgen dat hij zich tijdens deze ronde verbetert.”

Dat is ook het plan van Kruijswijk zelf. “Ik moet ervoor zorgen dat ik in de ronde kan groeien om er nog iets moois uit te slepen”, aldus de kopman. “Ik heb toch enigszins vertrouwen in de etappe van dinsdag, want ik voel me weer fit en gezond. Ik ben niet in topvorm, maar ik verwacht dat er verbetering in komt.”

Dit artikel delen:

10 Reacties

janwillem92 23 augustus 2016 om 08:42

Als deze strijdvaardigheid maar niet weer leid tot het kunstmatig hoog houden van de moraal. Zoals bijvoorbeeld bij collega Kelderman in de tour. Zag al wat tweetjes voor bij komen… maar als straks blijkt dat het hem niet word. Jammer dan en next…

Spinergy 23 augustus 2016 om 09:35

laat hem een voorbeeld nemen aan Nibali, dat lijkt me een goede motivatie voor hem

Baukema Tomoulin 23 augustus 2016 om 09:57

Kruijswijk is wel strijdvaardig getuige zijn giro van 2015.

robotour 23 augustus 2016 om 10:13

Aub ophouden de Giro te vergelijken met de Vuelta! Ben benieuwd met welk plan TLJ de komende 18 etappes voor de dag gaat komen. De kop- en schaduwkopman zijn beide niet in goede doen, dus lijkt het mij nu al tijd over te schakelen op plan B – proberen mee te zitten in ontsnappingen.

TykkeThor 23 augustus 2016 om 10:19

Als het vandaag niet lukt je lichaam herstel van ziekte gunnen en rustig aan doen en wellicht kijken of je diep in de tweede week en derde week voor een ritzege kan gaan. Een goede Kruijswijk zou dat toch wel moeten kunnen. Hetzelfde geldt eigenlijk voor Gesink.

Marakus 23 augustus 2016 om 10:51

Los van ziek geworden na Rio heb ik altijd het gevoel dat Kruijswijk een renner is die koershardheid moet opdoen om in topvorm te komen, getuigen zijn sterke derde week. Hij heeft nu geen koershardheid opgedaan, Giro afgelopen jaar ook niet, Giro dit jaar wel en kon dan direct mee met de beste. Ik neem aan dat ze dat bij TLJ beter zullen weten :)

@robotour, nu al overgaan op plan B lijkt mij nogal voorbarig al is mee springen in een ontsnapping nooit verkeerd :)

Baukema Tomoulin 23 augustus 2016 om 11:06

@Robotour: Met mijn reactie doelde ik eigenlijk op een Kruijswijk die veel aanviel en probeerde ritten te winnen. Niet op zijn uiteindelijke 8ste (7de?) plek in het algemene klassement.

Orakel 23 augustus 2016 om 11:23

"De kop- en schaduwkopman zijn beide niet in goede doen, dus lijkt het mij nu al tijd over te schakelen op plan B – proberen mee te zitten in ontsnappingen."

Lijkt mij verstandiger om vandaag af te wachten. Kijken hoe Kruijswijk het doet. Morgen en overmorgen en vrijdag een relatief rustig parcours. Zaterdag pas weer volle bak een muurtje. Overstappen op plan B kan je beter na zaterdag doen. Nu is echt te vroeg (zie Nibali in de Giro).

mollemarijden 23 augustus 2016 om 11:28

Deze slotklim moet hem al beduidend beter liggen, verwacht hem zeker nog wel in het einde van de Vuelta.

snoep de hond 23 augustus 2016 om 11:54

@janwillem92,
Ja, heel storend inderdaad dat ze na gisteren nog steeds strijdvaardig zijn en de moraal hoog proberen te houden. Het zou beter zijn als ze per direct de moed in de schoenen laten zaken en deze Vuelta als verloren beschouwen. Sterker nog, nu de Vuelta al zo ver is gevorderd, denk ik dat het misschien wel beter is als de complete ploeg gewoon hun spullen pakt en naar huis gaat.

Headlines

Materiaalzone

Populair