Jan Bakelants wil competitieritme opdoen in Belgium Tour

Jan Bakelants wil competitieritme opdoen in Belgium Tour

Foto: Sirotti

woensdag 24 mei 2017 om 08:30

Jan Bakelants treedt deze week in de Baloise Belgium Tour terug in competitie na bijna drie maanden inactiviteit. Dat doet de Kempenaar niet in zijn traditionele AG2R La Mondiale-tenue, maar wél voor de Belgische selectie. “Het zal deugd doen om nog eens te koersen”, vertelt Bakelants aan WielerFlits.

Bakelants brak eind maart zijn sleutelbeen en moest vervolgens ook onder het mes. Een domper voor de Belg, die op die manier de heuvelklassiekers aan zich voorbij zag gaan. “Het is toch pijnlijk geweest om daar niet te kunnen meerijden. De Ardennen waren mijn hoofddoel van het voorjaar en dat laat je dan liever niet passeren. In Luik-Bastenaken-Luik had ik nog willen rijden, maar het was verstandiger om eerst volledig te herstellen alvorens weer in competitie te treden. En dat is nu eindelijk het geval.”

Herkansing in Ans
In de Baloise Belgium Tour krijgt Bakelants een herkansing, wat zijn ambities in de Ardennen betreft. De renners krijgen in etappe vier een mini-versie van La Doyenne voor de wielen geschoven. Maar is Bakelants al goed genoeg? “Er zijn nog drie dagen om competitieritme op te doen. Niemand is hier trouwens écht top. Het is voor veel renners ieder jaar een ideale koers om te hernemen na een zwaar voorjaar, dat is nu niet anders. Het zou vreemd zijn als ik mijn beste waardes van het jaar zou rijden.”

De Kempenaar rijdt deze rittenkoers overigens niet in zijn traditionele AG2R La Mondiale-tenue, maar wél voor de Belgische selectie. Drie beloften krijgen op die manier de kans om samen te rijden met vijf profs. “Een goed initiatief”, aldus Bakelants. “Waar ik kan, help ik die jongens wel. Wie vragen heeft, mag altijd bij mij komen. Ik ben zelf wel niet degene die snel op iemand zal toestappen om die persoon een gedragswijziging op te dringen. Ik vind dat het aan de jonge renners is om zoiets zelf uit te zoeken.”

Tourselectie
Bakelants zat de voorbije maanden evenwel niet stil. Hij is samen met zijn ploeg op stage geweest in Sierra Nevada, als voorbereiding op de voor hem belangrijkste koers van het jaar. “Deze stage is heel belangrijk geweest om een hechte groep te construeren voor de Tour de France. We hebben daar goed kunnen praten, de tijd genomen om eens samen te zitten en het ziet er wel goed uit. De kans op een selectie is heel groot. Daarna hoop ik in het najaar nog te schitteren in de BinckBank Tour en Canada.”

Dit artikel delen:

4 Reacties

lilike 24 mei 2017 om 12:02

Vreemd dat dit zomaar kan, die nationale ploeg.

Joachim 24 mei 2017 om 12:34

Leuk initiatief! Maar het is niet nieuw hoor, lilike. Er doen wel vaker nationale selecties mee aan profwedstrijden. Een Belgische beloftenploeg in de GP van Namen en een selectie Italiaanse profs (en beloften) in de Tour de San Luis (of sinds dit jaar die andere ronde in Argentinië) zijn enkele voorbeelden die spontaan bij me opkomen, en er zijn er nog wel.

Mathieu Moller 24 mei 2017 om 14:16

Ook in die Italiaanse najaarskoersen staat vaak een Italiaanse selectie aan de start.

nederbelg 24 mei 2017 om 21:49

@mathieu
Zou overigens leuk zijn als Bakelants dit jaar weer eens kan uithalen in die Italiaanse najaarskoersen (al vermeldt hij ze zelf niet).

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair