James Knox kijkt naar toekomst: “Ik wil Evenepoel ondersteunen in grote rondes”

vrijdag 25 november 2022 om 15:12
James Knox kijkt naar toekomst: “Ik wil Evenepoel ondersteunen in grote rondes”

Knox in beeld - foto: Cor Vos

James Knox reed in 2022 niet zijn beste seizoen. De Britse klimmer van Quick-Step-Alpha Vinyl zou de Vuelta met Remco Evenepoel rijden, maar dat plan ging niet door. Knox zag Evenepoel de grote ronde uiteindelijk wel winnen, wat hem plezier opleverde.

<!-- Castelli -->

“Evenepoel is nog maar 21 jaar oud. Hij heeft dit seizoen de hype rond hem en al die druk die op hem is gelegd, waargemaakt. Daar moeten we hem voor de complimenten geven. Hij antwoordt met de pedalen”, vertelde Knox aan VeloNews.

In 2021 reden Evenepoel en Knox samen de Giro d’Italia. Dit seizoen gingen de twee aanvankelijk ook samen de Vuelta rijden, maar dat plan ging uiteindelijk niet door. “Er zijn een aantal dingen veranderd en ik ben niet mee gegaan”, aldus de 27-jarige renner. “Het was een moeilijk jaar voor mij, het was niet fantastisch. In het begin van het jaar had ik wat problemen en daarna ben ik niet meer op gang gekomen.”

De toekomst lacht de Brit echter toe, zo geeft hij zelf aan. “Ik heb in het verleden al veel wedstrijd met Evenepoel gereden, ik kon hem goed ondersteunen. Die rol ligt me en in de toekomst zullen er nog mogelijkheden zijn om hem te ondersteunen in een grote ronde.”

Dit artikel delen:

5 Reacties

bilthoven 25 november 2022 om 15:45

Ben benieuwd of James komend seizoen zijn oude niveau ( 11e in de Vuelta 2019 en 14e in de Giro 2020) weer kan benaderen. Zijn laatste 2 seizoenen waren een stuk minder.

0
Shinzawai 25 november 2022 om 16:27

Als Evenepoel naar de Giro gaat, kan hij een goede Knox natuurlijk prima gebruiken, naast mannen als Masnada, Hirt en Van Wilder. De Tourploeg kan dan rond Alaphilippe en Jakobsen worden gebouwd. Wel benieuwd wat ze met Merlier gaan doen: naar de Giro of alle ballen op Evenepoel en Merlier naar de Vuelta?

0
Maillot à Pois 25 november 2022 om 17:23

Ik zou in elk geval alle ballen op Evenepoel zetten voor de Giro.
Merlier de Vuelta dan, tenzij… MOET Merlier wel per se naar een grote ronde willen? Tot hiertoe is elke keer gebleken dat hij na ennkele opeenvolgende dagen een groot deel van zijn kwaliteiten verliest. Dat hoeft daarom niet definitief te zijn, maar op zich kan je ook zonder grote rondes een mooi palmares opbouwen als sprinter.

0
Mooie Sjors 25 november 2022 om 18:20

Of naar de Tour? :) Jakobsen als dé kopman van de ploeg was nu ook niet meteen een overweldigend succes. Zou Merlier niet bij voorbaat uitsluiten voor de Tour.

1
thenewGOAT 25 november 2022 om 21:34

James denkt blijkbaar dat REV nog maar 21 is…

0

Headlines

Populair

Materiaalzone