Jakub Mareczko kopman CCC-ploeg in Tour Down Under

Jakub Mareczko kopman CCC-ploeg in Tour Down Under

foto: Sirotti

donderdag 20 december 2018 om 18:19

De druk ligt vooral bij Greg Van Avermaet om te presteren namens de nieuwe CCC-ploeg, maar Jakub Mareczko zal de Poolse ploeg ook de nodige sprintoverwinningen moeten bezorgen. Te beginnen in de Tour Down Under? De 24-jarige Italiaan zal er sowieso starten, zo laat hij weten aan Cyclingnews.

Mareczko zal in de Australische WorldTour-koers kunnen rekenen op oudgediende Francisco Ventoso en de Pool Szymon Sajnok. “Zij kunnen me heel erg helpen”, zo laat de Italiaan met Poolse roots weten. “Ik zal in Australië dé sprinter van dienst zijn. Ik hoop dat ik een ritzege kan boeken”, is hij ambitieus.

Zwaardere wedstrijden
Mareczko won sinds zijn debuut voor Southeast in 2015 al veertig koersen, maar wel bijna allemaal op Aziatische bodem. Kan hij het ook in Europa? “Ik weet op dit moment niet hoe het zal lopen, maar ik hoop het goed te doen. Ook in zwaardere en grotere wedstrijden. Ik moet het nu opnemen tegen de beste sprinters ter wereld.”

Teammanager Jim Ochowicz gaf onlangs aan te mikken op twintig zeges in 2019. Mareczko kan zich vinden in de ambitie van zijn ploegbaas. “We zullen het proberen. Iedereen zal de kans krijgen om te winnen. Ik hoop zelf ook overwinningen te boeken.”

Dit artikel delen:

2 Reacties

Ome Richard 20 december 2018 om 23:56

Tour Down Under is ook niet in Europa..

vluggejapie 21 december 2018 om 07:18

Men lijkt de TDU te zien als graadmeter.

Headlines

Materiaalzone

Populair