Jakub Mareczko acht zich rijp voor eerste grote ronde

zondag 8 november 2015 om 14:40
Jakub Mareczko acht zich rijp voor eerste grote ronde

foto: Sirotti (archief)

Met zijn zeven ritzeges in negen etappes én de eindzege in de Tour of Taihu Lake heeft Jakub Mareczko een hoop zelfvertrouwen getankt. De Italiaan van Southeast heeft achttien racedagen achter de rug in twintig dagen. “Dat heb ik nog nooit gedaan”, vertelt hij tegen Cyclism’Actu. “Dit is een belangrijke stap in mijn carrière voor mijn debuut in de Ronde van Italië.”

Voor de Ronde van Taihu Lake vertoefde de 21-jarige sprinter al in China voor de Tour of Hainan. Daar wist hij zijn eerste profzege te boeken. Dat het vervolgens in Taihu Lake zó goed zou gaan, had Mareczko niet verwacht. “Toen ik hier kwam had ik geen idee dat ik zoveel zou winnen”, zegt hij. “Vanaf het begin had ik aangegeven voor de eindoverwinning te gaan. De etappes bekeek ik dag voor dag.”

Nu hij met de rondes van Hainan en Taihu Lake achttien dagen gekoerst heeft in twintig dagen, acht de Italiaan zich rijp voor een eerste grote ronde. En dat moet de Giro d’Italia worden. “Ik weet nu dat ik de afstand aankan, maar weet ook dat ik geconfronteerd zal worden met andere tegenstanders en verschillende profielen”, verwijst hij naar de veelal vlakke Chinese etappes.

Een terugkeer naar Azië sluit de Southeast-spurter niet uit voor komend seizoen. “De Tour de Langkawi kan mijn eerste doel worden in 2016. Ik ben hier in China zeker gegroeid en dit geeft een boost aan mijn carrière”, aldus Mareczko, die de voorbije weken zijn palmares heeft opgekleurd met zijn eerste negen profzeges.

Dit artikel delen:

5 Reacties

Contador#N.1 8 november 2015 om 14:55

Ik heb zo het gevoel dat de traditie van italiaanse top sprinters zal worden voortgezet door Mareczko. Zijn bijnaam zal worden la rana arrabbiato.

Colbrelli. 8 november 2015 om 15:24

Meen me te herinneren dat deze jongen het in het begin van het seizoen wel al snel moeilijk had als de weg een klein stukkie omhoog liep. Weet niet hoe hij zich op dat vlak ontwikkeld heeft, maar als dat bijgeschaafd is/wordt, kan hij nog wel veel koersen gaan winnen. De snelheid heeft hij in elk geval al.

123poetertjes 8 november 2015 om 15:34

De kans dat hij m uitrijdt is nul, maar voor de eerste week valt het te overwegen. Het geval Carretero zorgt dat er weer een extra plekje is in de Giroselectie van Thercor of hoe ze ook heten volgend jaar, en slechter dan de Panamees kan het in ieder geval niet.

Voor Marini van Nippo geldt eigenlijk hetzelfde.

storm-biker 8 november 2015 om 16:58

Hainan valt nog mee, maar zeker Taihu Lake was toch een vrij makkelijke koers. Korte etappes en bijna alles vlak. Dat is toch wel wat anders dan de Stelvio over in de Giro….

Rosanero 9 november 2015 om 10:36

Mareczko heeft een geweldige sprintstijl.

Volg hier

Headlines

Materiaalzone

Populair