Jakobsen rijdt voor het eerst weer in koers met Groenewegen: “Gewoon iemand als alle anderen”

zondag 20 juni 2021 om 13:59
Video

De laatste keer dat Fabio Jakobsen meedeed aan het NK was in 2019. Toen wist de renner van Deceuninck-Quick-Step het rood-wit-blauw mee naar huis te nemen. Niet voor vandaag, verwacht hij. Deze koers is ook het weerzien met Dylan Groenewegen in een wedstrijd. En dat is voor het eerst sinds de horror crash in de Ronde van Polen. “Dat is bijzonder, maar ik rijd ook met heel veel andere jongens voor het eerst”, vertelt hij voor de start aan WielerFlits.

“Ik kijk er wel naar uit”, gaat hij verder. “Ik gok niet dat Dylan en ik hier voor de overwinning gaan sprinten. Daar heb ik geen angst van. Dat zal ik bewaren voor de eerste keer dat we tegen elkaar sprinten. Het geeft niets extra’s dat dit de eerste keer is. Dylan is ook gewoon maar een renner, gewoon een jongen. Het is vreselijk misgegaan en dat is balen. Maar daar kunnen we nu niets meer aan veranderen. Ik heb daar nu ook niets aan om er nog mee bezig te zijn. Dat laat ik het liefst links liggen.”

Uitrijden
Jakobsens voornaamste doel voor vandaag is om de koers uit te doen. “Ik heb de uitslag van vorig jaar gezien: slechts zeventien jongens hebben uitgereden. Dat zijn er niet veel”, lacht hij. “Ik denk dat dit het belangrijkste is vandaag. Dat zou een overwinning op zich zijn.”


Meer video’s zien uit het peloton?
Abonneer je dan nu op ons YouTube-kanaal!

Dit artikel delen:

8 Reacties

Westland95 20 juni 2021 om 14:03

Als je dit zo leest kan je alleen maar de conclusie trekken dat die tweets niet van Fabio zelf afkomstig waren maar van het juridische team.

Panache 20 juni 2021 om 14:32

Nee hoor, je kan ook andere conclusies trekken.
Waarom zou je daar trouwens over blijven speculeren? Die speculaties leveren niets positiefs op.

Westhoek Express 20 juni 2021 om 14:41

bewijs het

D.Koch 20 juni 2021 om 14:06

Is niet gewoon maar een renner lijkt me. Wel mooi dat die aangeeft dat hij er nu niks aan heeft om met het verleden bezig te zijn.

La Primavera 20 juni 2021 om 14:13

Klasse interview en niet te veel doorgehamerd op wederzien met Groenewegen.

Zie hier het verschil tussen een paar tweets waar we alleen maar over kunnen speculeren en de reactie van de sportman zelf.

Westhoek Express 20 juni 2021 om 14:43

Droom ik? Wat een beleving om Fabio daar fris en monter te zien staan. Praat heel gewoon (,bijna alsof er niks gebeurd is). Wat een wereldgozer.

Renaissance 20 juni 2021 om 15:18

Ik hoop dat deze koude oorlog snel ophoudt.

TI Rellie 20 juni 2021 om 19:48

Deze koude oorlog wordt maar door 1 persoon in stand gehouden, maar dat snapt iedere simpele ziel: P. Lefevere.

Volg hier

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair