Jakob Fuglsang raakte oververhit: “Ik explodeerde na mijn aanval”

zaterdag 1 augustus 2020 om 19:42
Jakob Fuglsang raakte oververhit: “Ik explodeerde na mijn aanval”

foto: Cor Vos (archief)

Jakob Fuglsang leek de beste man in koers te zijn toen hij op vijftig kilometer van meet de knuppel in het hoenderhok gooide. Uiteindelijk moest de coureur van Astana genoegen nemen met de vijfde plaats. “Ik explodeerde een beetje na mijn aanval door de hitte.”

“Ik raakte oververhit en daarna was het moeilijk om weer mijn benen te vinden. Ik verloor het goede ritme, maar de wedstrijd ging gewoon verder”, zo doet hij zijn verhaal. “Ik ben blij dat ik er op het einde nog bij zat. Maar met de kat-en-muisspelletjes in de afdaling zat er niet veel meer in dan een vijfde plaats voor mij vandaag.”

“Ik ben blij om weer terug in koers te zijn en ik wil mijn ploeg bedanken voor het geweldige werk dat ze hebben geleverd”, aldus Fuglsang, vorig jaar nog tweede achter Alaphilippe.

Dit artikel delen:

13 Reacties

Yeez 1 augustus 2020 om 19:47

Ik dacht: die kloppen ze nooit. Uiteindelijk te snel willen gegaan en daarna de hamer gehad

boenk 1 augustus 2020 om 19:52

Onnozele aanval zo ver van de meet, als je weet dat er in die kopgroep in principe maar één renner was die hem mogelijk kon kloppen op de laatste helling. Dikke flater voor zo’n ervaren renner.

Limal 1 augustus 2020 om 20:02

Zijn aanval kwam inderdaad te vroeg, zeker in dit weer. Ik ben wel benieuwd aan welke explosieve puncher je dan dacht, aan Schachmann of aan Bettiol? (of zelfs Van Aert?)

VerstandOpNul 1 augustus 2020 om 20:07

Tis natuurlijk niet de meest explosieve renner he.. Gewoon verkeken op de hitte, het zijn andere omstandigheden, dat kan..

Michelangelo 1 augustus 2020 om 20:08

Is wijsheid achteraf. Natuurlijk was het gekkenwerk . Maar gaat hij niet, hoe verloopt dan de koers. Komt er weer een grotere groep samen?

Ontsnapping was deel van het sloopwerk dat ook fuglsang nodig heeft. Pakt alleen niet goed uit deze keer.

Panache 1 augustus 2020 om 20:09

Formolo is een muurspecialist (onderschatte renner).

Franco Ballerini 1 augustus 2020 om 20:12

Eens. Veel teveel energie verspilt op 50km+ van de aankomst. Misschien wel de sterkste vandaag, maar tevens de domste.

S. Morgenstern 1 augustus 2020 om 20:17

Fuglsang plaats een versnelling op een stuk waar iedereen achter hem een vergelijkbare inspanning moest leveren. Heeft niet op het asfalt kilometers alleen in de wind gereden. Gaat hij niet zelf, dan had hij die hitteklop uiteindelijk wel gehad na één van de versnellingen van de anderen. Wat dat betreft was deze koers een eerlijke sloopkogel waarin uiteindelijk de sterkste zo goed als altijd had gewonnen.

Cochise 1 augustus 2020 om 20:23

Los van materiaalpech dan.

S. Morgenstern 1 augustus 2020 om 20:27

True

Samlambeej 1 augustus 2020 om 20:25

Eerlijk relaas. Zou rotgefrustreerd zijn.

Michelangelo 1 augustus 2020 om 21:15

Als je zag met welk gemak hij reed op de cancellara strook dan leek hij duidelijk de sterkste in dat deel van de wedstrijd. Maar daar ligt de meet niet.

Ik denk ook dat dit wel eens de redding geweest kon zijn voor WvA. Bij zijn demarrage zal eerst iedereen een paar tellen naar Fuglsang gekeken hebben, want die leek mij tot dat moment gewoon de sterkste. En waarschijnlijk dacht de kopgroep daar ook zo over.

Dat kunnen net de paar seconden geweest zijn die ervoor zorgden dat Wout voorop kon blijven net na de laatste onverharde strook.

Maarten_85 2 augustus 2020 om 17:19

Daar ben ik niet zeker van. Bettiol had daarvoor al vaker het heft in handen genomen toen een tegenstander weer bijgehaald moest worden, en dat deed hij daar gewoon opnieuw.

Headlines

Materiaalzone

Populair