Jai Hindley wil Giro-titel volgend jaar verdedigen

zaterdag 5 november 2022 om 10:02
Jai Hindley wil Giro-titel volgend jaar verdedigen

foto: Cor Vos

Als het aan Jai Hindley ligt, zal hij in 2023 de Giro rijden. Dat vertelde de renner van BORA-hansgrohe aan de Spaanse sportkrant Marca . “Ik hou van deze koers en ik zou er volgend jaar heel graag bij zijn om mijn roze trui te verdedigen”, aldus de Australiër.

Binnenkort verschijnt de nieuwe voorjaarseditie van RIDE, waarin we uitgebreid vooruitblikken op het nieuwe wielerseizoen. Het wordt wederom een lekker dikke editie vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Pre-order hem nu online en ontvang leuke extra's. Wil je onze voorjaarsgids extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!
Hindley gaf duidelijk aan veel affiniteit te voelen met de Italiaanse ronde. “Het winnen van de Giro verandert je carrière. Ik heb er altijd van gedroomd om een grote ronde te winnen. Daarnaast is de Giro heel bijzonder omdat hij wordt gereden in het mooiste land ter wereld met veel wielerfans. Het parcours is bovendien vaak spectaculair. Hij doet voor mij dan ook niet onder voor de Tour de France of de Vuelta à España”, aldus de 26-jarige renner.

Of Hindley ook daadwerkelijk terug zal keren hangt van een aantal factoren af. “Of ik aan de start zal verschijnen, zal afhangen van de routes van de Tour en de Vuelta en de wensen van het team. Maar ik zou heel graag terugkeren in de Giro”, zei hij.

Ook de keuzes van andere renners zullen het programma van Hindley mogelijk gaan beïnvloeden. “Op dit moment zijn renners als Pogačar, Evenpoel en Vingegaard van een heel hoog niveau. Met hen zal ik zeker rekening moeten houden. We bevinden ons op een heel mooie periode voor de sport.”

Dit artikel delen:

8 Reacties

Steve De Wolf 5 november 2022 om 10:29

Als hij al wilt terugkeren naar de Giro om die ronde te winnen, dan doet ie dat best niet in 2023 gegeven het aantal tijdritkilometers.

1
thenewGOAT 5 november 2022 om 22:04

Ach ja, waarom ook niet Jai. Froome droomt ook nog steeds van een 5de Tourzege.

1
Quincy Adams (aka voorwiel) 5 november 2022 om 11:05

Met drie tijdritten, jay?

0
Quincy Adams (aka voorwiel) 5 november 2022 om 11:06

Sorry, jai

0
Romāns Vainšteins 5 november 2022 om 11:07

Verstandige keuze. Het zijn ook 2 tijdritten natuurlijk en niet 3. Die klimtijdrit is juist precies zijn ding. Net zoals de gruwelijke bergen die er gepland staan.

Mooie tegenstander voor Almeida.

0
Rode_Rick 5 november 2022 om 11:13

Waarom doen mensen zo honend over de tijdritkilometers voor Hindley. Ik vind het juist mooi als hij naar de Giro gaat en daar de race hard gaat maken. Hindley zou veel meer toevoegen aan de Giro dan aan de Tour

0
Steve De Wolf 5 november 2022 om 11:45

Dat is niet honend, althans mijn commentaar is dat niet.
Gewoon afgaande op zijn prestaties in tijdritten lijkt het erop dat hij de aanstaande Giro niet zal winnen tegen een tijdrijder van formaat.

1
Shinzawai 5 november 2022 om 12:51

De ronde is er zwaar genoeg voor, maar het Tourparcours lijkt me ook een unieke kans voor Hindley, met zo weinig tijdritkilometers. Anderzijds is hij vooral een man voor de derde week, dus kan hij in de Tour best wat tijd verliezen in de pittige etappes in het begin. Veel zal ook afhangen van de plannen van Vlasov, ik verwacht dat Bora niet beide kopmannen in dezelfde ronde zal uitspelen.

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone