Jai Hindley: “In een ideale wereld heb ik vandaag de trui en pak ik wat tijd”

zaterdag 28 mei 2022 om 12:43
Jai Hindley: “In een ideale wereld heb ik vandaag de trui en pak ik wat tijd”

foto: Cor Vos

Jai Hindley voorspelt een memorabele dag voor aanvang van de laatste bergetappe van de Giro d’Italia. De Australiër van BORA-hansgrohe begint als de nummer twee aan de zware rit naar de Passo Fedaia. Zijn achterstand op het roze is slechts drie seconden.

RIDE: Een must-have voor iedere wielerliefhebber
Met het Zomernummer van RIDE ben je optimaal voorbereid op de komende wielerzomer. Met dit magazine doe je iedere wielerliefhebber een plezier!
Bestel nu jouw exemplaar

“Het gaat goed. Het wordt een epische dag. De ploeg en ik zijn er klaar voor. We gaan zien wat we kunnen doen”, vertelde Hindley voor de start van de etappe in gesprek met Cycling Pro Net. “We moeten blijven doen wat we de afgelopen weken hebben gedaan. Onze jongens doen het goed en ik heb vertrouwen in ze. Op de laatste beklimming is geen ruimte om je te verbergen. De sterkste renner pakt normaal gesproken de roze trui.”

Het liefst staat de kopman van BORA-hansgrohe aan het eind van de dag zelf in die trui op het podium, als het kan met een mooie voorsprong in aanloop naar de afsluitende tijdrit door Verona. “In een ideale wereld heb ik vandaag de trui en pak ik wat tijd. Maar we moeten zien hoe het gaat. Richard Carapaz en Mikel Landa rijden ook sterk en die rijd je er niet zomaar af. Ik kijk er echter naar uit.”

Twee jaar geleden begon Hindley ook in het roze aan de laatste tijdrit, maar zag hij de eindzege door zijn vingers glippen en naar Tao Geoghegan Hart gaan. “We hebben in de windtunnel hard gewerkt en onze fiets is heel snel. Ik heb vertrouwen voor de tijdrit, meer dan twee jaar geleden. Maar het liefst begin ik met wat voorsprong op de andere jongens aan de rit van morgen”, zei hij tot slot.

Dit artikel delen:

4 Reacties

Julien Van der Aert 28 mei 2022 om 14:04

Is Carapaz zo’n uitblinker in de tijdrit dan? Die twee lijken me erg aan elkaar gewaagd.

Gebruikersnaam 28 mei 2022 om 14:52

Het is vooral Hindley die heel matig is, Carapaz is gewoon een solide tijdrijder.

De tijdritten die Hindley dit jaar reed, waren vooralsnog niet veel beter dan die van 2 jaar terug, dus dat vertrouwen is opmerkelijk. Hij zal wel iets weten wat wij niet weten.

Jos Jalapenos 28 mei 2022 om 15:12

3 seconden is niet veel op 70 kilo. Moet kunnen voor Hindley met hulp van Kelderman en zeker dat gebuffel van Kamna, als hij zijn benen stilhoudt.

Lindalid 28 mei 2022 om 21:20

En het werd een ideale dag, grote klasse!

Volg hier

Headlines

Materiaalzone