Jai Hindley gaat niet meer van start in slotetappe Tour of the Alps

vrijdag 23 april 2021 om 12:01
Jai Hindley gaat niet meer van start in slotetappe Tour of the Alps

foto: Cor Vos

Jai Hindley zal de Tour of the Alps niet uitrijden. De Australische klimmer van Team DSM kwam gisteren in de voorlaatste etappe naar Pieve di Bono ten val en kiest ervoor om wat extra rust in te lassen met het oog op de Giro d’Italia.

De 24-jarige Hindley crashte donderdag in de afdaling van de Boniprati, de laatste klim van de dag, en had last van schaafwonden. De klimmer leek op weg naar een mooie top 10-klassering, maar kwam uiteindelijk slechts als achttiende over de streep op meer dan twee minuten van ritwinnaar Pello Bilbao.

In het klassement deed Hindley ook geen al te beste zaken. De renner begon als nummer zeven aan de voorlaatste etappe van de Tour of the Alps, maar zakte naar de elfde plaats in de algemene rangschikking. Hindley, die stevig wordt gelinkt aan Trek-Segafredo, kiest er na een nachtje slapen voor om de Tour of the Alps te verlaten.

Dit artikel delen:

6 Reacties

vevie 23 april 2021 om 12:18

Heel benieuwd wat hij kan in een sterker bezette Giro. Als hij nu tenminste top 10 rijdt dan was vorig nog steeds een flinke (lucky) uitschieter, maar iig een beetje de bevestiging dat het niet totaal random was. Maar ach, hij heeft desalniettemin toch podium gereden in een GT dus wie ben ik.

La Primavera 23 april 2021 om 13:34

Aan de snelheden vorig jaar te zien was het zeker geen podium bij gebrek aan beter. Het is inderdaad nu wel aan hem om zich te bevestigen.

heuvelcolombia 23 april 2021 om 13:47

Het leek me geen lucky uitschieter, het was gewoon een Mickey Mouse Giro vorig jaar.

Wheely 23 april 2021 om 13:58

Ventje heeft wel degelijk talent natuurlijk maar nog een keer podium in een grote ronde is niet evident lijkt me.

Boomie1 23 april 2021 om 14:15

@heuvelcolombia: Niet helemaal mee eens. Check de top 10 van vorig jaar nog maar eens (Bilbao, Nibali) of nummer 11 Majka. Die verslaat hij alsmede Fuglsang en ook Kelderman.

Al de genoemde heren hebben reeds eerder top 10 in een grote ronde gereden.
Bilbao was in 2018 6e in de Giro na ene Froome, Dumoulin, Lopez, Carapaz en Pozzovivo. Dat is dus geen pannenkoek.

Marveloke 23 april 2021 om 14:25

Ik vind dat ventje zo’n engnek met die kraaloogjes van hem, maar ik ben idd benieuwd wat hij kan aanrichten komende Giro want talent heeft hij wel

Headlines

Materiaalzone

Populair