Guarnieri versterkt sprinttrein Lotto Soudal: “Heb al gesproken met Ewan”

zaterdag 6 augustus 2022 om 10:01
Guarnieri versterkt sprinttrein Lotto Soudal: “Heb al gesproken met Ewan”

Guarnieri naast zijn huidige kopman, Arnaud Démare (links) foto: Cor Vos

De transfer hing al een tijdje in de lucht, maar nu heeft Lotto Soudal de transfer van Jacopo Guarnieri officieel aangekondigd op sociale media. De Italiaanse renner komt over van Groupama-FDJ en tekent voor twee jaar. “Natuurlijk zijn er al veel sterke jongens, maar ik wil met mijn ervaring iets extra’s brengen in dit team.”

“Ik was eigenlijk gevleid door de interesse van Lotto Dstny (de naam van de Belgische ploeg vanaf 2023, red.). Dit is een ploeg met een grote geschiedenis van sprinters en lead-out treinen. De ploeg is volledig gericht op het winnen van massasprints en met Caleb Ewan en Arnaud De Lie zijn er twee echt snelle jongens voor mij om voor te werken. Ik heb al een goed gesprek gehad met Caleb Ewan en ik kijk uit naar de komende twee seizoenen”, vertelt Guarnieri op de ploegsite.

Ook ploegleider John Lelangue is zeer tevreden met zijn nieuwe aanwinst. “Naast Caleb Ewan, hebben we ook Arnaud De Lie die bewezen heeft dat hij een goede omkadering waard is. Daarom is het voor ons cruciaal om wat extra ervaring en snelle benen in onze sprinttrein te brengen.”

“Een lead-out is meer dan alleen kracht of geluk”, voegt Jacopo Guarnieri daaraan toe. “In mijn vorige ploegen was ik ook verantwoordelijk voor de organisatie van de sprinttrein. Een goed gevoel bij alle betrokkenen in de trein is cruciaal. Natuurlijk zijn er al veel sterke jongens, maar ik wil met mijn ervaring iets extra’s brengen in dit team.”

Dit artikel delen:

13 Reacties

Dangeroe 6 augustus 2022 om 10:10

Demare raakt wel wat mannetjes kwijt zo.

Mystery Rider 6 augustus 2022 om 12:25

Ja bizar dat beide lead-outs Sinkeldam en Guarnieri andere oorden opzoeken.

Ik veronderstel met het overhevelen van enorm veel talent uit de continentale equipe, dat ze wel een paar jongeren willen opleiden als nieuwe lead-outs en sprinters onder het leiderschap van Demare.

Quincy Adams (aka voorwiel) 6 augustus 2022 om 13:33

Dan nog gek dat ze beiden laten gaan, het jonge grut kan toch veel leren van ervaren rotten. Ik vind het voor demare een zeer groot gemis.

Johnny7 6 augustus 2022 om 10:28

Dat Lotto Soudal is echt een irritante ploeg. Ze hebben al jaren alleen een sprinter die niet eens de top van de top is en daar blijven ze alleen op mikken. Ze hebben geen klimmers, voorjaarstoppers of tijdrijders. Alle ballen op 1 sprinter. Echt verschrikkelijk en saai.

Poeksel 6 augustus 2022 om 10:30

Jij hebt niet zo’n leuk leven he?

Txirrindularitza 6 augustus 2022 om 10:58

Dat niet zo’n leuk leven geldt net zo goed voor de Lotto-renners en entourage. De Tour was een beschamende vertoning die pijnlijk blootlegde wat er allemaal mis is bij Lotto. Alle ballen op een sprinter met de vallende ziekte, die je nóg onzekerder gemaakt hebt. Drie weken Ewan over de bergen sleuren terwijl iedereen kon zien dat het ‘m gewoon niet ging worden; zijn Giro was ook al rampzalig.

Lotto blijft het lelijke eendje van de WT, door volstrekt onbegrijpelijk beleid. Dan is het leven niet zo’n feest.

Ward 6 augustus 2022 om 11:26

Ze hebben toch ook De Lie? Dat 1 sprinter verhaal kan zo de vuilbak in, naast het feit dat de ploeg toch wel méér is dan de sprinttrein alleen.

JensVdB 6 augustus 2022 om 12:07

Maxim van Gils,Vanhoucke, Cras en Moniquet zijn klimmers

Shinzawai 6 augustus 2022 om 12:27

Dat is niet langer correct: in het kader van diversiteit is het nu alle ballen op twee sprinters. En verder alleen maar middelmaat.

Alfons Haavers 6 augustus 2022 om 12:58

Ewan heeft gewoon een moeilijk jaar net zoals bv. Alaphilippe er één heeft, kan gebeuren. Bovendien komt De Lie inderdaad hard, zodat ze wellicht vrij snel een 2de (sprint-)speerpunt zullen hebben op het hoogste niveau.

Inzetten op de sprint vind ik op zich niet zo vreemd. Lotto-Soudal hun budget is de laatste jaren amper gestegen, terwijl het bij veel andere teams uit de World Tour de lucht is ingeschoten. Dan kan je moeilijk concurreren om een top-klassementsman aan boord te halen (laat staan voor goeie ondersteuning zorgen), en ook de grote kleppers in het klassieke werk zijn peperduur. Een goeie sprinter staat toch garant voor een aantal overwinningen elk jaar.

Totale miskleunen waren de lange en zware contracten van Gilbert en Degenkolb, en het lijkt alsof daar met de huidige inflatie bij de wielerlonen en het vertrek van Soudal zelfs geen topper voor in de plaats kan komen. Dat is dan een financiële realiteit om mee om te gaan, het budget is gewoon beperkt.

Mikken op sprint-overwinningen en daarnaast inzetten op de ontwikkeling van jongeren (in de hoop dat die ontbolsteren in het klassieke werk of als rittenkapers) vind ik dan wel een te verdedigen aanpak.

Intermarché-Wanty Gobert heeft nu na een paar jaar als ‘lelijk eendje’ een topseizoen. Benieuwd of zij dit met hun aanpak kunnen aanhouden of dat het ook weer minder wordt. Als kleiner team moet het soms ook wat meezitten dat een talent doorbreekt (zoals Girmay) of een opgeviste oude(re) rot (Kristof, Meintjes, Pozzovivo) weer een hoog niveau haalt. Maar structureel leg je het af tegen de rijkere teams, met betere en mindere periodes die elkaar afwisselen.

Samamba 6 augustus 2022 om 13:55

@Alfons Haavers

Eindelijk iemand met realiteitszin. Volledig akkoord, het is bij Lotto nu gewoon hopen dat een De Lie bijvoorbeeld nog verder ontploft en ook kan schitteren in zwaardere klassiekers. Daar kun je als ploeg dan samen mee groeien. Je kunt moeilijk zeggen dat ze hem niet goed omringen met Campenaerts, Vermeersch, meer leadouts zodat hij er ook krijgt, etc.

En inderdaad, een degelijke klassementsrenners is misschien nog haalbaar, maar renners om hem te ondersteunen daarnaast niet meer. Mikken op sprinters is gewoon goedkoper.

Er moet ook rekening gehouden worden met het feit dat het meeste sponsorgeld komt van de Nationale Loterij, die mogen niet zomaar enorm veel geld pompen in buitenlandse kopmannen. Ze hebben Ewan al (en dat kan verantwoorden omdat je een tweede hoofdsponsor hebt). Als je de geruchten moogt geloven hebben ze wel degelijke contracten aangeboden aan jongen als Stuyven en Teuns, maar die zijn daar niet op ingegaan. Veel andere Belgische kopmannen waren er niet vrij. Geld “sparen” en verder inzetten op de jeugd dan maar.

Het is tegenwoordig een beetje haten om te haten aan het worden. De ploeg heeft 19 zeges als ik correct ben. Ok weinig ervan op het hoogste niveau, maar toch, zeges zijn zeges.

Silent Hill 6 augustus 2022 om 16:57

Je ziet wat je wil zien. Of beter, je ziet niet wat je niet wil zien. Wat Jarrad deed in Polen bijvoorbeeld.

Alweer een aangename verrassing, toch ?

LDV 6 augustus 2022 om 18:53

Je kan de ploeg het kneusje vinden, of slecht beleid… Maar de grootste aderlating is of was toch het overlijden van Bjorg Lambrecht, hun grootste talent dat wel resultaten haalde…

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Volg hier

Net binnen

Populair

Materiaalzone