Haig zegeviert in Polen, Poels tweede

donderdag 3 augustus 2017 om 19:15
Haig zegeviert in Polen, Poels tweede

Jack Haig heeft in de Ronde van Polen de bergrit naar Zakopane gewonnen. De 23-jarige Australiër van Orica-Scott soleerde naar zijn eerste profzege. Wout Poels won de sprint van het peloton en eindigde als tweede. Dylan Teuns neemt de leiderstrui over van Peter Sagan.

Tolhoek in de aanval
Het duurde enige tijd voordat er een vluchtersgroep erin slaagde om weg te rijden. Na vijftig kilometer slaagde een drietal daar alsnog in. Antwan Tolhoek van LottoNL-Jumbo was voor de tweede dag op rij mee in de vlucht. Hij had onderweg gezelschap van Moreno Moser (Astana) en Adam Stachowiak (Poolse selectie). De drie reden een voorsprong van meer dan vijf minuten bij elkaar.

Nieuwe bergkoning
Aan kop van het peloton zorgde met name Bahrain-Merida ervoor dat de voorsprong gestaag terugliep. Tolhoek koos er met nog meer dan 50 kilometer te gaan voor om zijn medevluchters achter zich te laten. Doordat hij als eerste de top van de Głodówka passeerde , neemt hij de leiderstrui in het bergklassement over van Maxime Monfort.

Sagan moet lossen
Namens Orica-Scott ging Robert Power in de tegenaanval en de Australiër wist zich bij Tolhoek te voegen. Bij de volgende beklimming liet Power zijn medevluchter achter zich. Hij ging door en breide zijn voorsprong verder uit tot een halve minuut, maar op dertig kilometer van het einde was zijn vlucht ten einde. BMC hield intussen het tempo aan kop van het peloton met hulp van Bob Jungels hoog. Tijdens dezelfde beklimming moest klassementsleider Peter Sagan zijn concurrenten laten gaan.

Haig ontsnapt, Poels denkt te winnen
Er ontstond een breuk in het peloton en er ontstond een kopgroep van veertien renners, met onder meer Wout Poels, Sam Oomen en Wilco Kelderman. Met nog twintig kilometer koos Jack Haig voor de aanval. Hij soleerde naar een voorsprong van veertig seconden. De rest zou hem pas na de finish weer terugzien.

In de achtergrond volgde in de groep der favorieten de ene demarrage na de andere, maar zij zouden gezamenlijk sprinten voor de tweede plek. Poels won deze sprint. Hij dacht gewonnen te hebben, maar moest genoegen nemen met een tweede plek.

Dit artikel delen:

63 Reacties

kooltje 3 augustus 2017 om 21:37

Prachtige top tien voor de ronde van polen zeg.

Kelderman voor de eindwinst

Wheely 3 augustus 2017 om 21:37

Eventjes voor morgen, dit moeten Oomen en Kelderman natuurlijk in kunnen koppen. Sam in de aanval op de slotklim, de rest zal moeten reageren, Wilco in het wiel van Wout, in de laatste km zijn dat de laatste twee man. Poels de rit, Kelderman het AK. #playstationmodusaan

SolitaryShell 3 augustus 2017 om 21:43

Dat kan niet, want Poels staat maar drie seconden achter.

Wheely 3 augustus 2017 om 21:52

Verdorie, inderdaad. Dubbelslag doen dan maar. Wilco of Wout, om het even.

vanuit de kantlijn 3 augustus 2017 om 22:01

Majka zal dit klusje toch wel klaren morgen.

horsm 3 augustus 2017 om 22:05

Ondertussen knap van Oomen dat hij hier mee kan komen.

assen 3 augustus 2017 om 22:13

Waarom reed Teuns vol op kop de laatste km? Dat sloeg toch nergens op? Hoe je zoiets kunt bedenken…

Heeft Poels bekend dat ie dacht ie won? Kan me ook zomaar voorstellen dat ie blij was weer op niveau te kunnen wielrennen.
Wat een sprint trouwens van die Poels! Zeer indrukwekkend.

blanco 3 augustus 2017 om 22:53

Ach hij heeft in ieder geval het winnende gevoel al weer snel te pakken onze Woutje.. volgende keer als eerste aankomen en weer juichen

BenderBeach 3 augustus 2017 om 23:09

Een beetje simpele reacties om te stellen dat ze niet durfde of op halve kracht probeerde weg te komen. Waarschijnlijk konden ze niet beter en was de ‘groep der favorieten’ zo aan elkaar gewaagd dat niemand de kastanjes voor elkaar uit het vuur wil halen. Ik zag Oomen nog heel even dat stoempen op kop proberen maar hij reed er niemand mee af dus dat rij je alleen jezelf maar naar de klote.

Als bijvoorbeeld Kelderman wel vol in de aanval gaat op de klim en hij wordt er op het laatst afgereden nadat iedereen in de afdaling weer is aangesloten roept iedereen weer dat hij a la Wellens op verkeerde momenten met zijn krachten smijt…

Ik vond het een logisch koersverloop met een mooie strijd tussen de favorieten en een vechtende Haig die voor zijn eerste profzege tot het gaatje ging! Heerlijk, meer van dit graag.

xistnc 3 augustus 2017 om 23:14

Bizar: Lotto-Soudal leidt de ploegenrangschikking, terwijl ze nog met slechts 5 man in koers zijn. Tegelijkertijd staat Sunweb, dat 2 man in de top-10 van het AK heeft, niet eens in de top-10 bij de ploegen. De Ronde van Polen blijkt toch altijd weer een atypische en daarom toch ook best charmante koers te zijn.

Stoony 3 augustus 2017 om 23:39

@vanuit de kantlijn..

Denk ik ook.. Sagan morgen in dienst van..

Dario 4 augustus 2017 om 00:42

@xistnc De derde man van Sunweb kwam vandaag binnen op 17:48, dan wordt het een beetje moeilijk om het ploegenklassement binnen te halen. De mannen van Lotto hadden drie man in de groep op drie minuten.

TeamNL 4 augustus 2017 om 06:15

Veel uitvaller weer in de Ronde van Polen.

Zeer benieuwd naar vandaag. Eens kijken of ik een livestream in Thailand kan vinden :-)

Edit: Voor Kelderman zou het echt een boost zijn als hij deze ronde pakt.

Headlines

Materiaalzone

Populair