Jack Haig: “We hebben nog steeds veel vertrouwen in Mikel Landa”

zondag 22 augustus 2021 om 09:46
Jack Haig: “We hebben nog steeds veel vertrouwen in Mikel Landa”

Landa in gesprek met Mikel Nieve - foto: Cor Vos

Mikel Landa begon als een van de favorieten voor de eindzege aan de Vuelta a España, maar maakt tot op heden nog geen onuitwisbare indruk. In het klassement kijkt de Spanjaard van Bahrain Victorious al tegen een achterstand aan van bijna twee minuten. “We hebben echter nog steeds veel vertrouwen in Mikel”, is ploegmaat Jack Haig duidelijk.

De Australische klimmer stond voor de start van de achtste etappe de pers te woord. “Mikel zit er elke etappe wel bij. Na de rit van zondag (met aankomst op de Alto de Velefique, red.) kunnen we beter inschatten wat nu de interne verhoudingen zijn.” Na acht etappes staat Haig (zevende op 57 seconden van Primož Roglič) er momenteel beter voor in het klassement, maar de klimmer denkt er niet aan om het kopmanschap op te eisen.

“Ik slaagde er in de etappe van vrijdag in om op te schuiven in het klassement, maar onze plannen zijn niet gewijzigd. Ik weet nog altijd niet precies hoe ik voor de dag zal komen in de derde week, aangezien ik niet erg veel heb kunnen trainen voor deze wedstrijd. We zullen nieuwe plannen maken na de rit van zondag. Op dit moment probeer ik gewoon mijn kansen te grijpen. Als ik nu ergens tijd kan winnen, is dat in feite mooi meegenomen.”

“Ik denk dat Roglič alleen van zichzelf kan verliezen”
Haig en Landa zullen het de komende etappes moeten opnemen tegen onder meer Roglič. Haig ziet in de Sloveen de torenhoge favoriet voor de eindzege. “Het zal echt ontzettend moeilijk worden om hem te verslaan. Ik denk dat alleen Primož Roglič in staat is om Primož Roglič te kloppen. Hij zal onderweg een foutje moeten maken, waar wij dan van kunnen profiteren. Hij oogt ontzettend sterk en lijkt op weg naar de zege.”

Dit artikel delen:

15 Reacties

Jean Dumas 22 augustus 2021 om 09:54

Nuchtere kerel.

Turtlehead 22 augustus 2021 om 10:13

Na vandaag zullen we al wat meer weten over de status van mannen als Landa, De la Cruz enz.

Ab Normaal 22 augustus 2021 om 10:54

Denk dat deze Vuelta de laatste kans is voor Landa. Als hij weet door het ijs zakt is het definitief over met Landa als kopman.
Dan heeft hij zo vaak gefaald op het moment supreme dat je als ploeg met geen goed fatsoen meer een ploeg helemaal op hem afstemt.
Dan kan hij beter zonder verwachtingen en druk gaan. Misschien dat het dan lukt.

Landa is eigenlijk net als Adam Yates. Kan de druk niet aan als hij echt als dé man wordt uitgespeeld.

Michelangelo 22 augustus 2021 om 10:17

“We hebben nog steeds vertrouwen in onze trainer, we staan 100% achter hem” is wat je vaak hoort net voordat een trainer de laan uit wordt gestuurd.

Landa is een mooie coureur, maar veel vaker net niet (of helemaal niet) dan net wel. Hopelijk gaat hij met zijn achterstand van nu al snel een keer “all in”, in plaats van lafjes mee blijven rijden tot 3 km van de meet zoals tot nu toe te vaak gebeurt in bergritten in grote rondes (dat laatste is overigens geen verwijt aan Landa maar een algemene constatering)

xistnc 22 augustus 2021 om 10:37

Algemene constatering is ook, dat juist Landa altijd wel een keer all-in gaat.

Westland95 22 augustus 2021 om 10:47

All in gaan klinkt leuk maar als een INEOS of Jumbo gewoon tempo blijft rijden waaier je toch wel weer terug.

Ab Normaal 22 augustus 2021 om 10:54

All in gaan heeft geen zin als je gewoon niet goed genoeg bent.

Michelangelo 22 augustus 2021 om 10:56

@Xistnc, klopt. En dat maakt denk ik Landa ook zo populair bij veel wielervolgers

@Westland95: Helaas heb je gelijk. Maar ik denk dat in basis Bahrein een ploeg heeft die een aanval kan opzetten zoals Astana destijds deed bij Dumoulin. Ze hebben heel veel sterke pionnen die ervoor kunnen zorgen dat mannen als Gesink al heel snel moeten worden opgerookt. En hoe lang durf je te blijven gokken op je knechten als je merkt dat hun tempo niet hoog genoeg is om een klassementstopper terug te pakken…

Laten we hopen dat Landa probeert wat hem zo geliefd maakt…

Romāns Vainšteins 22 augustus 2021 om 11:01

Het heeft alleen zin wanneer je al eerder in koers forceert dat Roglic een heel takkeeind op zijn eentje mee moet fietsen, dus alle Jumbozi er op de voorlaatste klim afpoeiert.

Chasse_patate 22 augustus 2021 om 11:18

Agh en al zou hij een keer een minuut pakken bergop. Dan verliest hij er in de tijdrit weer drie.

Landa zal never nooit een grote ronde winnen. Podium Max haalbare.

IlPirata 22 augustus 2021 om 12:51

Podium zou hem wel weer eens gegund zijn na veel pech en ‘verkeerde’ploegkeuzes,
Enkel podium giro gereden in het verleden geloof ik.

AdZ 22 augustus 2021 om 11:54

Waarom niet alle ballen op Haig? Hij staat er een stuk beter voor dan Landa…

Of is t interview een rookgordijn en gaat dit ook al de tactiek zijn? Haig vooruit, zgn om bruggenhoofd te spelen, maar feitelijk een Padunnetje doende…?

de adelaar 23 augustus 2021 om 07:08

Haig is volgens van Vleuten een maniakale klimmer met veel talent, na een jaartje wennen bij Bahrein en uit de schaduw van Yates bij Green edge, blijkt toch wel dat deze man samen met Padun en Maider de nieuwe lichting kopmannen worden

IlPirata 22 augustus 2021 om 12:14

Hopelijk kan Landa zich herpakken na een mindere 1e week. Renners als Landa en MA Lopez zijn snel geliefd omdat ze een vroege aanval niet schuwen, zoals Contador dat ook in zich had. Meerendeel van de klassementsrenners zijn echter bang om in elkaar 'te storten en zich op te blazen' en wachten op de laatste coll. Wat ook logisch is, anders is het AK naar de vaantjes.
Voor de wielerfans is het leuker als er al eerder 'vuurwerk' is in de etappe.
En met deze sterke ploeg hier kan Bahrein wel een tactisch spel opzetten , lijkt mij.

de adelaar 22 augustus 2021 om 21:32

Haig is de man al denkt landa van niet .slim intervieuw

Headlines

Materiaalzone

Populair