Jack Haig stijgt naar plek drie: “Beter dan dit gaat het niet worden”

zaterdag 4 september 2021 om 18:08
Jack Haig stijgt naar plek drie: “Beter dan dit gaat het niet worden”

foto: Cor Vos

Jack Haig was de grote winnaar van de twintigste etappe in de Vuelta. Na een slimme aanval ontdeed de Australiër zich van Miguel Ángel López en steeg hij naar plek drie in het algemeen klassement. “Beter dan dit gaat het niet worden. Dat we na twintig etappes in deze positie staan is ongelooflijk.”

Voor de camera van Eurosport doet Haig zijn verhaal: “Ik heb de hele week gezegd dat we zoeken naar mogelijkheden om nog een plekje te stijgen. We moesten dat wel voorzichtig aanpakken. Toen de kans kwam vanmiddag, greep ik hem meteen. Met Gino en Mark werkte het echt perfect. Over het podium wil ik nog niet praten, want morgen is er nog een tijdrit.”

Bahrain Victorious had zaterdag nog meer te vieren. Door de verrassingsaanval van Haig steeg ook Gino Mäder een aantal plaatsen in het algemeen klassement. De Zwitser is nu leider in het jongerenklassement en staat vijfde.

Dit artikel delen:

15 Reacties

nkunku1244 4 september 2021 om 18:14

Heel knap hoor. In de tour liet ie in de heuveletappes in week1 zichzelf ook al zien voor z’n val.

Turtlehead 4 september 2021 om 18:29

Mäder en Padun ook erg goed.

‘Sterk in de breedte’, maar uiteindelijk wel met resultaat.

Als Yates echt de ballen had gehad 2 km door te trekken, was t morgen misschien nog wat spannend geworden, maar die ploeg heeft t goed gedaan.

Maartensmits 4 september 2021 om 18:54

Hmwah, geen winst. Geen moment gevaarlijk. Geen overwinningen. Gewoon in de schaduw mee naar het podium zoals Mas. Kleurloze ronde gereden, net als Mäder en Padun, worden gelauwerd om niets. En Wouter Poels is einde carrière, lijkt het. Wat zit daar weinig in. Een fitte Landa had aangevallen bij het leven, Carapaz ook, helaas hadden zijn het niet. Wat Bahrein heeft laten zien is niet genoeg voor dat budget.

Mwielerfan 4 september 2021 om 18:59

Podium grote ronde, fantastisch gedaan dus. Mader als meesterknecht naast voorprogramma ook nog dik top 10. Heel goed gedaan dus. Wat had je nog meer verwacht? Dat padun weer twee etappes wint? Hij is storer of Cort Nielsen niet

Handige Harry 4 september 2021 om 21:20

Mäder pakt de jongerentrui.
Belachelijke klaagzang waarmee je jezelf nogal voor schut zet.

Wheely 5 september 2021 om 10:36

Ploegenklassement niet vergeten. Bahrein gewoon erg sterk gereden na het wegvallen van hun kopman.

Murcia 4 september 2021 om 18:31

Het moment was heel goed gekozen, op alle steile stroken heeft Haig het zwaar maar hier ging hij weg op een iets makkelijker stuk en kon hij daarna de ploeg perfect inzetten. Het enigma blijft natuurlijk Lopez, of je kunt niet mee of wel maar dan is het een tactische blunder om de mannen te laten gaan. De enige op wie je dan boos kunt worden ben je zelf.

LaDoyenne 4 september 2021 om 18:34

Die derde plek is bizar, gegeven dat hij de laatste dagen telkens moest lossen. Bernal heeft een blunder van formaat gemaakt door Yates voorop te sturen.

Maartensmits 4 september 2021 om 18:51

edit wf: niet doen

Maillot à Pois 4 september 2021 om 20:23

Wat bedoel je met indekken? Dat hij het podium nog niet als zeker beschouwt?
Dat heet gewoon realisme, met een minuut voor op Yates in de tijdrit.

Reiger 4 september 2021 om 21:43

@Maarten En na de wedstrijd de “als dit, als dat” excuses.

Franco Ballerini 4 september 2021 om 19:23

Bahrain heeft de formule van ketonen+++ te pakken?

Ronellenfitsch 4 september 2021 om 20:07

Uitstekend gereden. En die opmerking over budget is helemaal onzin, het is niet dat ze het hoogste budget hebben omdat ze uit een oliestaat komen … juist een ploeg die ook uitstekend op groei inkoopt (zie bv ‘knecht’ Haig en ook Mader)

Mohorietsj 4 september 2021 om 22:48

In het engels is dit meer een uitspraak van “ik vind dit hartstikke mooi”

Wanneer je dit letterlijk vertaalt naar het nederlands dan klinkt het alsof dat hij zegt dat hij nooit verder zal komen dan 3de in de Vuelta.

Draadband 5 september 2021 om 10:27

Klopt, dit is iets waar de redaktie hier beter op zou moeten letten. Komt hier vaak voor dat door een welliswaar bijna letterlijke, maar in feite volkomen foute vertaling, renners woorden in de mond gelegd krijgen die ze nooit bedoeld hebben.

Volg hier

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone